15 Dakikada Sufle  Tarifi! Fazla Vaktiniz Yok İse Çok Pratik

Akışkan çikolatası ile yiyen herkes bu tarife bayılacak. Sadece 15 dakikada hazırlanan bu tarif, çat kapı gelen misafirlere hazırlamak için hem gösterişli hem de pratik bir lezzet. Az malzeme ve az zaman ile sizde harikalar yaratabilirsiniz. İşte çikolatalı sufle tarifi!

15 Dakikada Sufle  Tarifi! Fazla Vaktiniz Yok İse Çok Pratik

Sufle İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 80g bitter çikolata
  • Yarım su bardağı un
  • 50 g tereyağı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 çimdik tuz

Hazırlama Aşaması

  1. Suflemizi hazırlamaya başlamadan önce ilk olarak olarak fırın derecesini ayaralamakla başlayallım. 220 derece sufle için yeterli bir ısıdır.
  2. Fırınımızı ısıttıktan sonra tereyağı ve bitter çikolataları yapışmayan bir tavada ocak çok kısık olacak şekilde ısıtmaya başlayın. Dikkatli bir  şekilde malzemeleri erimesini sağlayın. Tüm malzemeler eridikten sonra ise ocaktan alalım. Unu ekleyerek tüm malzemeler iyice karışana kadar bir kaşık yardımı ile karıştırın.
  3. Başka bir kap içerisinde yumurta ve şekeri beyaz renk alana kadar bir çırpıcı ile çırpın. Şekerin tadının daha baskın olması amacı ile çırpma aşamasında bir çimdik tuz ekleyerek çırpmaya devam edin.
  4. Hazırlamış  olduğumuz çikolatalı karışımı ekleyerek mikserle yine çırpın. Böylece sufLe hamurumuz hazır olacaktır.
  5. Sufle için kullanılacak olan kapları veya yüksek ısılarda kullanılabilen kaplarınız mevcutsa iç kısımlarını yapışmaması için iyice yağlayarak hazırladığımız suffle hamurundan eşit şekilde pay edin.
  6. Hamuru hazırlaken ısıttığımız fırının fansız bölümünü açalım ve suffleleri fırına verelim. Yaklaşık 8 dakika içinde hazır olacak. Fırından aldığımızda biraz  bekleyerek ilk sıcaklığının çıkmasını sağlayalım. Daha sonra bir tabağa çevirerek servis edebilir veya kase üzerinden de tüketebilirsiniz.
  7.  Folyodan yapılan sufle pişirme kaplarını da kullanmanız uygun olabilir. Onları yağlamaya gerek yoktur.
  8. Üzerini arzuya göre Hindistan cevizi, toz fıstık, şekerleme gibi malzemelerle süsleyerek servis  yapabilirsiniz.
  9. Tereyağ sevmeyenler margarinde kullanabilirler.
  10. Silikon kap kullanıyorsanız eğer pişme süresi  değişir. Bu yüzden kontrollü bir şekilde pişirin.
  11. Herkese afiyet olsun.