7.500 TL, 8.000 TL, 9.000 bin TL maaş alan emeklilere müjde! Haberi duyan emekliler torunlarına hediye bakmaya başladı bile!

7.500 TL, 8.000 TL, 9.000 bin TL maaş alan emeklilere müjde! Haberi duyan emekliler torunlarına hediye bakmaya başladı bile!


7.500 TL, 8.000 TL, 9.000 bin TL maaş alan emekliler merakla yeni zamları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Konu ile ilgili olarak bir son dakika müjdesi geldi, haberi duyan emekliler torunlarına hediye bakmaya başladı bile...

Milyonlarca kişinin gündeminden düşmeyen emekli maaş zamlarına ilişkin yeni açıklamalar peş peşe gelirken 7 bin 500 TL ve üzerinde olan emekli maaşları ile ilgili son durum da pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırıyor. 

Edirnejethaber'in aktardığı detaylarına göre, 2023 yılı içerisinde en düşük emekli maaşına 2 bin Türk Lirası gibi bir ara zam yapılmış ve 7 bin 500 Türk Lirası seviyelerine çıkmıştı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre 7 bin 500 Türk Lirası altında olan tüm maaşlar 7 bin 500 Türk Lirası seviyelerine çıkarken, 2023 yılının Temmuz ayında peş peşe yapılan hesaplamalar da brüt maaşlar üzerinden yapıldı.

Milyonlarca kişinin gündeminden düşmeyen konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu hesaplama neticesinde en düşük emekli maaşı 7 bin 500 Türk Lirası şeklinde olarak kaldığından önümüzdeki süreçlerde ara zam yapılıp yapılmayacağı pek çok kişi tarafından araştırılıyordu. Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika bilgilerine göre, çalışmalarına hız kesmeden devam eden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en düşük emekli maaşının artırılması amacıyla talimat verdiğini duyurmuştu. 

Yine paylaşılan bilgilere göre işte tam da bu kapsamda, emekli maaş zamları için hesaplamalar hız kesmeden sürüyor.

BU HABERİ DUYAN EMEKLİLER TORUNLARINA HEDİYE BAKMAYA BAŞLADI BİLE

Pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, yeni yasama dönemi 1 Ekim 2023 tarihi itibariyla başlayacak ve Türkiye Büyük Millet Meclisi açılacak. Aktarılan detaylara göre, Meclis'in çalışmalara başlamasından sonra gündemden düşmeyen emekli maaş zamları için görüşmeler yapılacağını Ak Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım resmen açılamıştı. Ayrıca yine paylaşılan bilgilere göre, işte tam da bu kapsamda, 7 bin 500 Türk Lirası şeklinde en düşük emekli maaşı ve diğer emekli maaşındaki artış ile ilgili bu yılın Ekim ayında görüşmeler gerçekleşecek.