Bardaklarım matlaştı diye karalar bağlamayın! Bardaklarınız sadece 5 dakikada kutusundan yeni çıkmış gibi olacak!

Bardaklarım matlaştı diye üzülenler bu haberimiz tam da sizin için. Birazdan sizinle paylaşacağımız yöntemlerle matlaşan bardaklarınız sadece 5 dakikada yeni gibi olacak...

Bardaklarım matlaştı diye karalar bağlamayın! Bardaklarınız sadece 5 dakikada kutusundan yeni çıkmış gibi olacak!

Evlerimizde kullanmış olduğumuz bardakların, sürahilerin en can sıkıcı noktaları zaman geçtikçe sararmaları ve parlaklıklarını yitirerek, matlaşmaları olarak biliniyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu bu sorundan artık siz de kurtulabilirsiniz.

Karar gazetesinin aktardığ habere göre, tecrübeli ev hanımları 5 dakika içinde bardaklarını adeta yeni gibi yapıyor.

SARARAN BARDAKLAR BU YÖNTEMLE KUTUSUNDAN YENİ ÇIKMIŞ GİBİ

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, sık sık bulaşık makinesine koyduğumuz bardaklar zaman matlaşıyor ve ne yazık ki ilk günkü parlaklıklarını kaybediyor. Paylaşılan detaylara göre kullandığımız bardaklar ne kadar temiz olursa olsun ne yazık ki pek güzel görünmüyor.

Peki matlaşmış bardaklar nasıl temizlenir? Bardak ve sürahiler nasıl parlar? Gelin bu soruların yanıtlarına hep birlikte bakalım...

SİRKE MUCİZESİ

Pek çok kişinin muzdarip olduğu konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, puslu ve matlaşmış bardakları evlerimizin vazgeçilmezleri arasında yer alan sirke yardımı ile pırıl pırıl yapabilirsiniz. Bunun için öncelikle su ve sirkeyi bir kasenin içinde karıştırın ve bardakları içine koyup bekletin. Bu karışımın içerisinde sadece birkaç saat beklettiğiniz bardaklarınızı akabinde yumuşak bir bez yardımı ile silin. İşte bardaklarınız kutusundan yeni çıkmış gibi oldu bile.

LİMON TUZ VE SUYU MUCİZESİ

Öncelikle bir kasenin içerisinde matlaşmış ve parlaklığını yitirmiş bardaklarınızı koyun ve üzerine su ilave edin. Eklediğiniz suyun miktarının bardakların boyunu geçmesi gerekiyor.  Daha sonra bu karışımın üzerine limon ve tuz ekleyin. Bardaklarınızı ocakta dikkatli bir şekilde bir süre kaynatın ve akabinde bardaklarınızı ılık su yardımıyla durulayın.


DİŞ MACUNU DA MUCİZE YARATIYOR

Yine paylaşılan bilgilere göre yeni almış olduğunuz bir diş fırçasının üzerine diş macununu sıkın akabinde fırçayla matlaşmış ve parlaklığını yitirmiş olan bardakları temizlemeye başlayın. Söz konusu işlem bittikten sonra bardaklarınızı durulayın, sonuçlarına inanamayacaksınız.