Benim kışlık menemenim herkesinkini sollasın diyorsanız acilen bu tarife bakın! 

Kış aylarına yavaş yavaş yaklaştığımız şu günlerde kışlık menemen yapımları da başladı. Eğer siz de benim yaptığım kışlık menemen herkesinkini sollasın diyorsanız, acilen bu tarife bakın...

Benim kışlık menemenim herkesinkini sollasın diyorsanız acilen bu tarife bakın! 

Kış mevsimine yavaş yavaş yaklaştığımız şu günlerde pek çok vatandaş kışlık hazırlıkları için düğmeye bastı. Eğer siz de benim kışlık menemenim herkesinkini sollasın geçsin diyorsanız bu kes bir de bu tarifle deneyin.

Karar'da yer alan tarife göre, taptaze domateslerin ve sebzelerin enfes uyumunu bir araya getiren kışlık menemen tarifi, soğuk günlerin de vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Paylaşılan detaylara göre, hazırlaması oldukça kolay olan söz konusu bu tarif, evinizi saran mis gibi kokularıyla da tüm aileyi bir araya getirecek.

Eğer siz de benim yaptığım bu seneki kışlık menemen herkesinkini sağda sıfır bıraksın diyorsanız, acilen bu tarife bakın...

KIŞLIK MENEMEN İÇİN GEREKLİ MALZEMELER


1 adet kapya biber
4 kilogram taptaze domates
400 gram sivri biber
1,5 yemek kaşığı doğal kaya tuzu

KIŞLIK MENEMEN NASIL YAPILIR? 

Öncelikle domateslerin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım. Akabinde geniş bir tencereye alalım ve ara ara karıştırarak yüksek ateşte 30-35 dakika kadar kaynatalım.

Daha sonra ise domatesler kaynarken biberlerimizi hazırlayalım. Bunun için öncelikle biberlerimizi yıkayalım ve baş kısımlarını temizleyelim. Daha sonra ise orta büyüklükte doğrayalım. Ardından kapya biberin de baş kısmını temizleyelim, çekirdeklerini çıkaralım ve aynı biçimde doğrayalım.

Akabinde domateslerimiz kaynadıktan sonra 1,5 yemek kaşığı kadar kaya tuzunu ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Daha sonra ise doğramış olduğumuz biberlerimizi ilave edelim ve tüm malzemelerimizi güzel bir şekilde karıştıralım.

Biberlerimizi ekledikten 5 dakika kadar sonra tenceremizi ocaktan alalım ve sos sıcakken temiz kavanozlarımıza paylaştıralım. Daha sonra ise kavanoz kapaklarımızı sıkı bir şekilde kapatalım.

Akabinde ise kavanozlarımızın üzerini bir battaniye ya da bezle örtelim. Bir gece ladar da  bu şekilde bekletelim ve ertesi gün serin ve güneş görmeyen bir yere kaldıralım. İşte kışlık menemenimiz hazır. Afiyet olsun.