Bu karışım katran gibi kararmış akciğerleri bile tertemiz yapıyor! İşte ciğerlerdeki cehri dışarıya atan o karışım!

Birazdan sizinle, bedenimiz için en önemli organlar arasında yer alan akciğerleri tertemiz yapacak bir karışımın tarifini paylaşacağız. İşte katran gibi kararmış akciğerleri bile temizleyen o tarif...

Bu karışım katran gibi kararmış akciğerleri bile tertemiz yapıyor! İşte ciğerlerdeki cehri dışarıya atan o karışım!

Hayatınız boyuncu sağlıklı bir solunum sistemine sahip olmak istiyorsanız, akciğerlerinize dikkat etmeniz gerekiyor. Bunun içinde tüketilen yiyecekler ve içecekler hayati bir öneme sahip. Hangi besinlerin ciğerler üzerinde nasıl bir etkiye sahip olduğunun da bilinmesi önemlidir. Peki hangi besinler ciğerleri temizler? İşte doktorların bile önerdiği, ciğerleri tertemiz yapan yiyecekler…


SARIMSAK

Kış aylarının vazgeçilmez yiyeceği sarımsak özellikle de vücudu hastalıklara karşı korumak konusunda oldukça başarılıdır. Doğal bir antibiyotik olan sarımsak, tıkanıklığa ve nefes darlığına iyi gelir. Öte yandan inflamasyonu ve akciğer kanseri riskini de azaltır. Astım hastalarının doğal ilacı sarımsaktır.


YEŞİL ÇAY


Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan yeşil çay, inflamasyonun azaltılmasına da yardımcı olur. Günde iki defa tüketilecek olan yeşil çay, akciğer rahatsızlıklarını iyileştirmede yardımcı olacaktır.

ZENCEFİL


Zencefil, öksürük ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların temel ilacıdır. Antiinflamatuar özelliklere sahip olan bu doğal ilaç, toksinlerin solunum yolundan uzaklaştırılmasını sağlar. Akciğer sağlığının korunmasına yardımcı olan magnezyum, potasyum, beta-karoten ve çinko gibi vitamin ve mineraller açısından zengindir. Çayınıza, salatanıza, ve hatta baharat karışımlarınıza zencefil ekleyebilirsiniz.

BAL

Doğal bir tatlandırıcı olan bal, solunum problemlerini azaltmada birebirdir. Antibakteriyel özellikleriyle de vücudu mikroplardan korumaya yardımcı olur. Akciğer sağlığını korumak için de önemli bir besin olan bal hava geçişini temizler.