Bu fırın sütlacın son tabağı için adeta kavga çıkar! İşte yiyenin müptelası olacağı fırın sütlaç tarifi!

En sevilen tatlılar arasında yer alan fırın sütlaç için sizinle paylaşacağımız tariften sakın şaşmayın. İşte son tabağı için kavga çıkartan o fırın sütlaç tarifi...

Bu fırın sütlacın son tabağı için adeta kavga çıkar! İşte yiyenin müptelası olacağı fırın sütlaç tarifi!

Fırın sütlaç, pek çok kişi tarafından sevilen geleneksel sütlaç tarifine kızarmış bir dokunuş katan nefis bir tatlı alternatifi larak öne çıkar. Karar'da yer alan detaylara göre, harika sunumuyla yapılışı bazen zor olabiliyor hatta bazen de ölçüsü tutmuyor. Ancak sizinle paylaşacağımız bu tarifle tam ölçülü bir fırın sütlaç yapabilirsiniz. Üstelik bu sütlacın son tabağı adeta kavga çıkarır.


FIRIN SÜTLAÇ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER


1 su bardağı şeker
1 litre süt
Yarım su bardağı pirinç
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı buğday nişastası
Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)
1 paket vanilya


ENFES FIRIN SÜTLAÇ NASIL YAPILIR? 


Fırın sütlaç tarifimiz için öncelikle pirincimizi yıkayalım ve 2 su bardağı su ile pişirelim. Burada dikkat etmemiz gereken şey pirinçlerin hafif sulu kalacak şekilde haşlanması.

Daha sonra haşlanmış olan pirinçlerimize sütümüzü ve vanilyamızı ekleyelim ve karıştırarak kaynatalım. Karışımımız kaynadığında şekerimizi ve yarım su bardağı süt ile karıştırılmış buğday nişastamızı ilave edelim. Daha sonra 10-15 dakika kadar daha kaynatalım ve sonra altını kapatın.

Akabinde sütlaçlarımızı fırına sürebilmek için uygun ısıya dayanıklı kaselere paylaştıralım. Daha sonra bir tepsinin içine soğuk su dökelim ve sütlaç kaplarını tepsinin içerisine dizelim. Burada dikkat etmemiz gereken şey tepsimizdeki suyun sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek şekilde olması.

Daha sonra tepsimizi fırının en üst rafına yerleştirelim. 180 derecede, sütlaçlarımız kızarana kadar fırınlayalım İşte son tabağı için kavga çıkartan sütlacımız hazır. Afiyet olsun.