Bu İkili Ütüde Kireçten İz Bile Bırakmıyor! Kıyafetlerinizi Yıpratmadan Hemen Deneyin, Ütünüz Tertemiz Olsun

İçeriğine su eklendiği için her elektronik alette olduğu gibi ütüde de kireç oluşur. Bu kireç ütünün buhar haznesinden çıkar. Kıyafetlere hasar verir. Bu durumun yaşanmaması için tek halde de sorunu çözün. İşte ütüdeki kireci temizlemenin yolları...

Bu İkili Ütüde Kireçten İz Bile Bırakmıyor! Kıyafetlerinizi Yıpratmadan Hemen Deneyin, Ütünüz Tertemiz Olsun

Kireç, makinelerde su kaynaklı oluşan çürümedir. Çamaşır, bulaşık ve en çokta ütüde meydana gelir. Bu kireç makinenin bozulmasına ve ömrünün azalmasına neden olur. Bunun önüne geçmenin en etkili yolu ise doğal yollardır. Ve arıtılmış sudur. Öte yandan arıtılmamış su, haznenin bozulmasına yol açar.

Ütüde buhar işlemi için doldurulan su haznesinde oluşan kireç, ütünün randumanını bozar. Sağlıklı kullanılamayan ütü bir süre sonra çöp olur. Kireç ise tünün alt deliklerinden çıkar ve kıyafetlerde lekelere yol açar.

İŞTE ÜTÜDEKİ KİRECİ TEMİZLEMEİN YOLLARI

LİMON TUZU VE SU

Limon tuzu çok güçlü bir çözeltidir. Bir tatlı kaşığı limon tozunu ütünün su koyma haznesinden içeri koyun. Üzerine arıtılmış su ilave edip ütüyü çalıştırın. Çalışan ütüden buhar çıkmasını sağlayın. Daha sonra ters çevirip limon tuzunun dökülmesini sağlayın. Bir kez daha artırma suyu ekleyip temizleyin. İçinden kireçlerin çıktığını göreceksiniz.

BEYAZ SİRKE

Kireci çıkarma da beyaz sirke oldukça etkilidir. Ancak ütü içinde kokuya neden olur. Bu koku kıyafetler tarafından emilirse sorun olur. Bu durumun yaşanmaması için beyaz sirke işlemi sonrası ütünüzü bir kez boşta çalıştırın. Su koyma yerinden yarım çay bardağı beyaz sirke koyun. Üzerine bir su bardağı artıma suyu koyun ve çalıştırın. Çalıştırdığınız ütüyü bir kez buharını deliklerden sökün. Bir kaç defa bunu yapın. İçinden kirecin çıktığını ya da suyun beyaz aktığını göreceksiniz. Bu işlemin başarılı olduğunun göstergesidir.