Bu pamuk gibi tel tel açma tarifini hiç bir yerde görmediniz! Bir tane asla yetmiyor, her yiyen bir tane daha istiyor!

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan açma tarifi pek çok kişi tarafından da merak ediliyor. işte size pamuk gibi tel tel ayrılan açma tarifi...

Bu pamuk gibi tel tel açma tarifini hiç bir yerde görmediniz! Bir tane asla yetmiyor, her yiyen bir tane daha istiyor!

Çay saatlerinin ya da sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetleri arasında açmalar yer alıyor. Karar gazetesinin paylaştığı detaylara göre, tel tel açma yapmak aslında sandığınızdan çok daha kolay. 

MALZEMELER

-1 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
-6 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
-Yarım çay kaşığı mahlep
-Yarım su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı ılık süt
-2 adet yumurta beyazı
-1 su bardağı ılık su
-1 tatlı kaşığı tuz
-3 yemek kaşığı şeker
-1 paket instant maya

Aralarına sürmek için;

-2 dolu yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ

Üzerine sürmek için;
-2 adet yumurta sarısı
-2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

TEL TEL AÇMA NASIL YAPILIR

Kabarmalara doymayan efsane pastane açması tarifi yapmak aslında oldukça basit. Öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım ve içerisine süt, su, şeker ve mayayı alarak bir çırpıcı yardımıyla karıştıralım. Akabinde yumurta beyazı, sıvı yağ ve mahlep ekleyerek, yeniden karıştıralım. 

Ardından unumuzu yavaş yavaş ve kontrollü bir şekilde ekleyelim ve bir çırpıcı yardımıyla karıştıralım. Daha sonra bir miktar un ilave edelim, tuzunu ekleyelim ve yeniden un ekleyerek elimizle yoğurmayı sürdürelim.

Akabinde ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edelim. En son yumuşamış tereyağımızı da ekleyelim ve iyice yoğuralım. Hamurumuzu toparlayalım ve üzerini de sıkıca streçleyip, bir örtüye saralım. Sıcak bir ortamda 1 saat kadar mayalandıralım.

Daha sonra mayalanmış olan hamurumuzu yavaşça toparlayalım ve 14 eşit parçaya ayıralım. Her bir parçayı elimizle yuvarlayalım ve bir tepsi üzerine aralıklı bir şekilde sıralayalım. İlk yuvarlamış olduğumuz bezemizden başlayalım ve açmamamızı yapalım. Bunu yapmak için öncelikle bezemizi düz bir zemine alalım ve merdaneyle uzunlamasına bir şekilde açalım. Daha sonra üzerine şerit şeklinde keselim ve kesmiş olduğumuz hamuru çapraz bir biçimde saralım ve uçlarını birleştirelim. 

Ardından yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsimize dizelim. Açmaların üzerlerini örtelim ve 15 dakika kadar da tepsi mayası verelim. Tepsi mayası verdikten sonra ise üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürelim. Daha sonra ise önceden ısıtmış olduğumuz 190 derece alt üst ayarda üzeri hafif kızarana dek pişirelim. Pişirdiğimiz açmaları fırından alalım ve servis edelim.