Bu Pastanın Tadı da Yapımı da Çok Başka! işte Pastanelerde Bile Bulamayacağınız Napolyon Pastası Tarifi

Napolyon pastası yapımı biraz zor olsa da tadımı çok lezzetli. Kalabalık misafirler için vazgeçilmez bir seçenek olan Napolyon pastası çok lezzetli. Peki Napolyon pastası nasıl yapılır? İşte cevabı...

Bu Pastanın Tadı da Yapımı da Çok Başka! işte Pastanelerde Bile Bulamayacağınız Napolyon Pastası Tarifi

Napolyon pastası ihtişamlı görüntüsüyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Pasta kreması ve kekin meyveyle lezzetli kavuşumundan oluşan pastanın birçok detayı var. Peki Napolyon pastası nasıl yapılır? İşte yanıtı...

NAPOLYON PASTASI TARİFİ

İÇİNDEKİLER

PASTA KREMASI DOLGUSU

8 büyük yumurta sarısı (112 gr.)

1/2 c. (56 gr.) mısır nişastası

1/2 çay kaşığı. koşer tuzu

1 c. (198 g.) toz şeker, bölünmüş

4 c. (946 mL) tam yağlı süt

4 yemek kaşığı. (1/2 çubuk; 57 gr.) tereyağı, oda sıcaklığı

4 çay kaşığı. vanilya özü

2 c. (473 mL) ağır krema

PUF BÖREĞİ KATMANLARI

2 (1 lb.) kutular puf böreği, çözülmüş

Çok amaçlı un, haddeleme için

SONUÇ

Servis için karışık taze meyveler

PASTA KREMASI DOLGUSU

Isıya dayanıklı büyük bir kapta yumurta sarısı, mısır nişastası, tuz ve 1/2 su bardağı (99 g.) toz şeker çırpın.

Orta boy bir tencerede, sütü ve kalan 1/2 su bardağı (98 g.) toz şekeri, şeker eriyene ve süt buharlaşana kadar karıştırarak ısıtın. Sürekli çırparak, sıcak şekerli sütün yarısını yumurta karışımına dökün.

Süt-yumurta karışımını tencereye dökün ve orta ateşte, sürekli karıştırarak, pasta kreması kaynayıp puding benzeri bir kıvama gelene kadar 1-2 dakika pişirin. 1 dakika daha karıştırarak pişirin, sonra ocaktan alın. Tereyağı ve vanilyayı karıştırın.

Sıcak pasta kremasını kenarlı bir fırın tepsisine dökün ve üzerini streç filmle kaplayın ve doğrudan pasta kremasının üzerine bastırın. Soğuyana kadar soğutun.

Büyük bir kapta, yoğun kremayı sert tepeler oluşana kadar çırpın. Soğuk pasta kremasını başka bir büyük kaba aktarın ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Çırpılmış kremanın dörtte birini birleşene kadar pastacı kremasına karıştırın.

Kauçuk bir spatula kullanarak, kalan çırpılmış kremayı dikkatlice katlayın. Birleştirmeye hazır olana kadar pasta kreması dolgusunu soğutun.

İleriye Git: Pasta kreması (katlanmış krema olmadan) 3 gün önceden yapılabilir. Soğuk tutun.

PUF BÖREĞİ KATMANLARI

Fırını 400°'ye önceden ısıtın ve kenarlı bir fırın tepsisini parşömen kağıdıyla kaplayın. 1 adet milföy hamurunu buzdolabından çıkarın. Hafifçe unlanmış bir yüzeyde, 13" x 13" kareye yuvarlayın. Kareyi 2 dikdörtgene kesin, hazırlanmış fırın tepsisine aktarın ve bir çatalla her tarafını delin.

Fırında pişirin, tabakayı çevirin ve pastayı yarıya kadar çevirin, derinden kızarana ve gevrek olana kadar, 12 ila 15 dakika. Bir tel rafa aktarın ve tamamen soğumaya bırakın.

Toplam 8 dikdörtgen hamur işi için kalan 3 yaprak puf böreği ile tekrarlayın.

SONUÇ

7 adet milföy hamurunu üst üste koyun; kalan 1 dikdörtgeni bir kenara koyun. Tırtıklı bir bıçak kullanarak kenarları, dikdörtgenler tek biçimli olacak şekilde kesin; rezerv kırıntıları.

1 adet milföy hamurunu tepsiye dizin. 1 su bardağı pastacı kremasını milföy dikdörtgeninin üzerine yayın; üzerine ikinci bir dikdörtgen yerleştirin ve 1 bardak dolgu ile yayın. Kalan 5 dikdörtgen ve 5 bardak doldurma ile katmanlamayı tekrarlayın. Kalan dolgu ile kekin kenarlarını kapatın.

Plastik sargı ile gevşek bir şekilde örtün ve pastayı en az 4 saat veya tercihen gece boyunca soğutun.

Servis yapmadan önce, ayrılmış puf böreği dikdörtgenini ince kırıntılara ezin, ayrılmış kırıntılara ekleyin, ardından kekin yanlarına ve üstüne bastırın. Çilek ile üstünü örtün.