Bu tarif kasapların dükkanlarına kilit vurdurur! Sadece 250 gram kıyma ile tüm aile doyacak!

Eğer buzluğunuzda 250 gram kıymanız varsa sizinle tüm aileyi doyuracak bir köfte tarifi paylaşacağız. İşte kasapların dükkanlarına kilit vurduracak o tarif...

Bu tarif kasapların dükkanlarına kilit vurdurur! Sadece 250 gram kıyma ile tüm aile doyacak!

Son zamanlarda popüler olan Kıbrıs Köftesi, Kıbrıs adasının tarihine ve kültürel yapısına köklerini salmış bir yemek şeklinde biliniyor. Karar'ın aktardığı detaylara göre, özellikle Kıbrıs'ın kuzey kesimlerinde oldukça yaygın olan bu lezzet, Kıbrıs Türk mutfağının önde gelen temsilcileri arasında bulunuyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, gastronomi dünyasının çeşitliliği, farklı kültürlerin damak tadının bir araya gelmiş olduğu bir zenginlik sunar. Paylaşılan bilgilere göre, söz konusu bu damak zenginliği, geleneksel tariflerle ve yüzyıllardır aktarılmış olan ezzetlerle de ifade edilir. Yine aktarılan detaylara göre, Kıbrıs adası da bu lezzetlerin buluşma noktaları arasında yer alır. Verilen bilgilere göre, ada mutfağının vazgeçilmez parçaları arasında yer alanKıbrıs Köftesi, hem tatlı hem de acı sevenlerin beğenisini kazanan benzersiz bir lezzet olarak bilinir. İşte sadece 250 gram kıymayla yapılan kıbrıs köftesi tarifi...

Malzemeler
250 gram kıyma
Patates
Çeyrek demet maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 adet soğan
Yarım tatlı kaşığı kuru nane
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı ekmek içi


Kızartmak için;
Sıvı yağ

KIBRIS KÖFTESİ NASIL YAPILIR?

Kasapların dükkanlarına adeta kilit vurduracak olan patatesli kıbrıs köftesi için öncelikle patateslerimizin kabuklarını güzelce soyalım. Akabinde rendemizin ince kısmı ile güzel bir şekilde rendeleyelim.

Patateslerimizin tamamını rendeledikten sonra avucumuzun içine alalım ve sıkarak sularını çıkaralım.

Daha sonra çiğ patateslerimizi uygun bir karıştırma kabının içerisine alalım üzerlerine kıyma, yumurta, ufalanmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, baharatlar ve tuz, ardından ince ince kıymış olduğumuz maydanozumuzu ilave edelim ve güzel bir şekilde yoğuralım.

Elde etmiş olduğumuz köfte harcımızın kıvamı kullanmış olduğumuz patates miktarına göre değişiklik gösterebilir. Yine verilen detaylara göre eğer gerekirse biraz da galeta unu ekleyebilirsiniz.

Daha sonra hazırlamış olduğumuz bu köfte harcından bir parça alın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin. İşte tam da bu aşamada elinize hafifçe nemlendirirseniz köfteler elinize yapışmaz ve çok daha kolay olarak şekillendirebilirsiniz.

Köftelerimizi şekillendirdikten sonra berince bir kızartma tavası ya da tencerenin içerisinde  bolca sıvı yağ alalım. Yağımızın kızıp kızmadığını da dikkatli bir şekilde kontrol edelim ve akabinde köftelerimizi kızgın yağda kızartmaya başlayalım.

Daha sonra pişirmiş olduğumuz köftelerimizi fazla yağını çekmesi için kağıt havlu sermiş olduğumuz tabağımıza alalım ve tüm köftelerimizi sırasıyla pişirmeyi sürdürelim. İşte sadece 250 gra kıymayla yaptığımız Kıbrıs köftelerimiz hazır. Afiyet olsun.