Bulgur pilavı yaparken tencereye 1 tane ekleyin, sonuçlarına inanamayacaksınız!

Bulgur pilavı Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Eğer siz de bulgur pilavı yaparken tencereye 1 tane eklerseniz, sonuçlarına inanamayacaksınız...

Bulgur pilavı yaparken tencereye 1 tane ekleyin, sonuçlarına inanamayacaksınız!

Dünya lezzetleri arasında başı çeken Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan bulgur pilavı akşam yemeklerinin vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Türkiye gazetesinde yer alan habere göre hem yapımının kolay olması, hem de pratikliğiyle dikkat çeken bulgur pilavı sofralamızdan da önemli bir yere sahip. Fakat konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bulgur pilavının çok daha doyurucu olması için küçük bir sır var.

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre, her tencereye bir adet ekleyeceğiniz patates ile bulgur pilavlarınızı daha da doyurucu bir hale getirmeniz mümkün.

Peki bu küçük sırdan sonra pek çok kişinin merak ettiği ve araştırdığı patatesli bulgur pilavı nasıl yapılır? İşte yiyenlerin tadına doyamayacağı patatesli bulgur pilavı tarifi...

BULGUR PİLAVI PİŞİRİRKEN BUNLARA DİKKAT

1. Bulgurumuzu önceden yıkayalım. Akabinde bulgurumuzu yıkamadan önce ıslatmanız gerektiğini düşünebilirsiniz ama bu yanlış bir davranış.

Verilen detaylara göre bulgur pilavı yaparken, bulguru ıslatmak, yapacağınız pilavın kıvamını bozar. İşte tam da bu sebeple bulguru yıkayarak temizleyin fakat ıslatmayın.

2. Yine paylaşılan bilgilere göre, tencerenize yağı koyun ve akabinde yağın iyice kızmasını bekleyin, yağınızın kızgın olması, pilavın lezzetini arttırır.

3. Bulguru öncelikle yağda kavurun, eğer bulguru yağda kavurursanız, pilavınızın daha lezzetli olmasını da sağlarsınız.

4. Yine verilen detayalra göre, yapmış olduğunuz pilavınızı dinlendirin. Bulgur pilavınızı pişirdikten sonra da en az 10-15 dakika kadar  dinlendirin. 

PATATESLİ BULGUR PİLAVI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Malzemeler:

- 1 adet küp doğranmış domates ya da 3 çorba kaşığı konserve doğranmış yaz domatesi
- 1 adet orta boy patates,
- 4 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- tuz
- yarım yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı bulgur


Öncelikle patatesleri soyalım ve küp küp olacak şekilde doğrayalım. Akabinde tenceremize yağımızı ve patateslerimizi alalım. Patateslerimizi yumuşayıncaya kadar kavuralım.

Daha sonra ise salça ve domatesimizi ekleyelim 5 dakika kadar daha kavuralım. Ardından yıkamış olduğumuz bulgurları ilave edelim ve 1-2 dakika daha kavurduktan sonra sonra sıcak su, tuz, baharat ekleyelim.

Pilavımız suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişirelim. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, içerisine eklediğimiz patates sayesinde bulgur pilavımız daha doyurucu bir duruma gelirken, diğer malzemeler de pilavınızın lezzetini artırmış olacak. Afiyet olsun.