Çarşafların Mis Gibi Kokamasını İsteyenler Bu Yöntemi Denesin! İşte Otellerin Sır Gibi Sakladığı Yöntem

Çarşaf temizliği rahat bir uyku için önemli. Çarşaflar haftada bir değiştirilmeli. Hoş kokması için içerisine lavanta eklenebilir. İşte detaylar...

Çarşafların Mis Gibi Kokamasını İsteyenler Bu Yöntemi Denesin! İşte Otellerin Sır Gibi Sakladığı Yöntem

Çarşafların güzel kokması için ve aynı zamanda tertemiz olması için iki malzeme yetiyor. Peki nedir bunlar? İşte yanıtı...

ÇARŞAFLARIN GÜZEL KOKMASI İÇİN YAPILACAKLAR

Temizlik gurusu, çamaşır makinesine deterjan, çeyrek bardak bikarbonat, çeyrek bardak sirke ve beş damla lavanta esansiyel yağından oluşan ev yapımı bir karışım eklerken görülebilir. Videoya yorum yapan bir sosyal medya kullanıcısı "Bunu birkaç ay önce yapmaya başladım ve BAYILDIM!" dedi. Bir başkası ise: "Yıkama işlemimde karbonat ve sirke de kullanıyorum. Bunlar harika dezenfektanlar." dedi.

ÇARŞAFLARI YIKAMA DÜZENİ TARTIŞMA YARATTI

Video ayrıca çarşaflarımızı kaç kez yıkamamız gerektiği konusunda bir tartışma başlattı. Bir kişi şöyle dedi: "Haftada en az bir kez yıkamayan insanlar olduğunu mu söylüyorsunuz?" Bir diğeri ise, "Evcil hayvanınız yoksa ve yalnız uyuyorsanız, iki haftada bir yeterlidir" dedi. 2020'de yapılan bir anket, nüfusun üçte birinin onları yılda yalnızca bir kez yıkadığını ortaya çıkardı.

HAFTADA BİR DEĞİŞTİRİLMELİ

New York Üniversitesi'nden bir mikrobiyolog olan uzman Philip Tierno'nun ideal olarak haftada en az bir kez çarşafları değiştirmek gerektiğini belirtti.