Çocuğu olanlar aman dikkat! Bunu öğrenenler kulaklarına inanamıyor! Hemen bakın!

Çocuğu olanlar aman dikkat... Bunu öğrenenler kulaklarına inanamıyor... Hemen şimdi siz de bakın...

Çocuğu olanlar aman dikkat! Bunu öğrenenler kulaklarına inanamıyor! Hemen bakın!

Çocuk gelişiminde en kritik dönem olarak tanımlanan 2 yaş sendromu ebeveynler tarafından oldukça önemsenmesi gereken dönemlerin başında yer almaktadır. Ağlama krizlerinin, uykusuz gecelerin, bitmeyen çatışmaların ve huzursuzlukların hat safhada olduğu bu dönemde ebeveynlerin çocuklara yaklaşım tarzı çocuğun bu dönemi olumlu yönde atlatıp ileri dönemlerde sorun yaşamaması açısından oldukça önemlidir.


Çocuğu olanlar aman dikkat... Bunu öğrenenler kulaklarına inanamıyor... Hemen bakın...


 
2 yaş sendromuna en basit tabiri ile erken ergenlik dönemi diyebiliriz. Bu dönem çocuğun büyümeye başladığı ve kendisini hem zihinsel hem de bedensel olarak gelişimini hızlandırdığı bir sürecin ilk basamağıdır. Anne ve babaların korkulu rüyası da dediğimiz bu dönem aslında sanıldığı kadar zor ve sancılı bir süreç değildir. Bu dönem sadece çocuğa daha hassas davranılması gereken artık büyümeye başladığının bazı şeyleri anlamlandırmaya başladığının bilinmesi ve buna uygun bir şekilde yaklaşılması gereken dönemdir.
 
Bu dönemde çocuk anne babaya karşı kendi sözünü geçirmek ister. Söz geçirme isteği yemek yememeden tutun uyku uyumamaya kadar sürmektedir. Eğer anne baba çocuğunun baskın sürecini sabırlı bir şekilde karşılayıp kararlı bir duruş sergilemesi gerekmektedir. Anne ve babanın bu dönemde karşılıklı olarak birbirini teyit eder şekilde olması birinin hayır dediğine diğerinin evet dememesi oldukça önemlidir. Çünkü çocuk anne ve babanın bu ayrılıklarını kullanabilecek kadar büyümüştür.

Çocuğu olanlar aman dikkat... Bunu öğrenenler kulaklarına inanamıyor... Hemen bakın...


2 Yaş Sendromu Belirtileri Nelerdir?


 
1,5- 2 yaş arasında çocuğunuz varsa ve kendisi bu belirtileri gösteriyorsa 2 yaş sendromu dediğimiz döneme girmiş demektir. İşte 2 yaş sendromu belirtileri:
 
- Hırçınlık duygusu. Bu dönemde çocuk aşırı hırçın davranır ve bu davranış bazı dönemlerde çekilmez bir hal alabilir.

- Uyku sorunu gündemde yerini alır. Bu dönemde gece gündüz sorunu ortaya çıkabilir çocuk geceleri uyanık olmak isterken; gündüzleri uykuda geçirmek isteyebilir.

- Öfke patlaması yaşayabilir. Çocuk istediğini elde edemediği zamanlarda son çare olarak öfke patlaması yaşayabilir. Bu bazen bir oyuncağa bazen de anne babaya karşı olabilir.

- Ağlama krizleri görülebilir. Çocuk bu dönemde son çare olarak ağlama seanslarına başlayabilir. Hele ki anne baba hayır dediği bir şeyi çocuğu ağladıktan sonra “evet”e çevirirse çocuk bundan sonraki her hayır yanıtında ağlayarak evet yapmak için elinden geleni yapacaktır.