Çocuğu Olanlar Dikkat! Vücutta Eksikliği Zeka Geriliğine Neden Olabilir, Bir Tanesinin Bile Faydası Saymakla Bitmiyor

Çocukların gelişimi için gerekli olan en önemli besin takviyesinden biri omega-3 yağ asitleridir. Omega-3 yağ asitleri bakımından en zengin besin ise balık yağıdır. Çocukların zeka gelişimini destekler. Peki balık yağının çocuklara faydası nedir? İşte yanıtı...

Çocuğu Olanlar Dikkat! Vücutta Eksikliği Zeka Geriliğine Neden Olabilir, Bir Tanesinin Bile Faydası Saymakla Bitmiyor

Hızlı büyüme ve sağlıklı kemik gelişimi için çocukların tüketmesi gereken besinler var. bu besinlerden en etkilisi ise balık yağıdır. Balık yağı doğadaki en güçlü omega-3 yağ asidine sahiptir. Çocuklar yeteri miktarda omega-3 yağ asidi almadığında hem zekası hem de bedensel gelişiminde gerileme yaşanır.

EKSİKLİĞİ ZEKA GERİLİĞİNE NEDEN OLAN BALIK YAĞI ÇOCUKLARA NE ZAMAN VERİLMELİ?

Balık yağı, hamilelik sürecinden itibaren tüketilmelidir. Bu yüzden çocukların anne karnından itibaren omega-3 yağ asidi alması lazım. Omega3 yağ asitleri bebeklerde sinir sistemini güçlendirir.

Sinir sistemi güçlü olan çocuklarda beyinsel işlevsellik daha hızlı gerçekleşir. Bu da çocukların zekasını etkiler. İlerleyen yaşlarda çocuklar beynini daha güçlü kullanır.

Konsantre oranını artırarak bilgiyi tutma oranı yükselir. Omega-3 yağ asidi vücutta enzimlenmeyi artırır. Bu da alınan tüm vitaminlerin doğru şekilde vücuda dağılması sağlanır.

Balık yağı verilen çocuğa A vitamini verilmemeli. Çünkü aynı senteze sahip olduğundan çocuklarda zehirlenmeye yol açar.

Balı yağı kan akışını düzenler. Hücre yapısını korur ve güçlendirir. Çocukların hastalıklara olan direncini artırır.

Organların işleyişini güçlendirir. Özelikle kalp atışını düzenler.