Daha Önce Adını Duymadığınız Çırtma! Çırtma Hangi Malzemelerle Yapılır İşte Çırtma Tarifi

Çırtma yemeği aslında farklı yörelerde farklı isimlerle adlandırılıyor. Daha önce çırtma yemeğini duymamış olsanız da bu yemeği mutlaka başka bir isimle duymuş ve tatmış olmalısınız. İşte asıl adı çırtma olan yemeğin tarifi…

Daha Önce Adını Duymadığınız Çırtma! Çırtma Hangi Malzemelerle Yapılır İşte Çırtma Tarifi

Çırtma yemeği kabakla yapılan bir yemektir. Farklı isimlerle anılsa da aslında asıl adı çırtmadır. Yemeğin ana malzemeleri hemen hemen her evde rahatlıkla bulunuyor. Kolay bir şekilde yapacağınız bu yemeği sofralarınızda misafirlerinize de servis edebilirsiniz. Çırtma yemeği nedir, çırtma hangi malzemelerle yapılır? İşte yemeğin tarifi…

Çırtma Yemeği Malzemeleri

Çırtma yemeğinin ana malzemesi kabaktır. Kabakla yapılan bu yemek aslında oldukça pratik. 15 dakikada hazırlayacağınız yemeğin pişirme süresi ortalama 30 dakikadır. Aşağıdaki malzeme ölçüleriyle 6 kişilik çırtma yemeği yapabilirsiniz. Çırtma hangi malzemelerle yapılır?

  • 1 kilo kabak
  • 2 adet büyük boy soğan 
  • 2 adet büyük boy sivri biber
  • 1 adet büyük boy kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber

Çırtma Yemeği Tarifi

Çırtma hangi malzemelerle yapılır? Çırtma nasıl yapılır? Çırtma yemeği sağlıklı ve lezzetli bir yemektir. Çırtma için öncelikle sebzeleri yıkayın. Yemekte kullanacağınız soğanları isterseniz küp küp olacak şekilde isterseniz de yemeklik olacak şekilde doğrayın. Soğanları çok iri doğramamaya dikkat edin. Yıkadığınız biberleri de yemeklik olarak doğrayın. Kabakları soymak isterseniz şeritli soyabilirsiniz. Fakat kabakları soymamanız daha doğru olacaktır.

Yıkadığınız kabakları orta büyüklükte doğrayın. Tencereye zeytinyağını alın ve ısıtın. Isınan yağa önce soğanları alın ve kavurun. Soğanlar kavrulurken biberleri ekleyin. Soğanlar ve biberler kavrulduktan sonra doğradığınız kabakları tencereye alın. 4 - 5 defa karıştırarak tenceredeki malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın. Ardından baharatları ekleyin. Eğer isterseniz baharat çeşidini ve miktarını arttırabilirsiniz. Baharatları ekledikten sonra birkaç defa yine karıştırın.

Karıştırma esnasında kabakların ezilmemesine dikkat edin. Daha sonra ocağı kısarak yemeğin kısık ateşte yavaş yavaş pişmesini sağlayın. Çırtma yemeğinde su kullanmamaya dikkat edin. Kabaklar kendi suyunda kısık ateşte pişecektir. Yaklaşık 30 dakika kadar pişirdiğiniz yemeği servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…