Diş Ağrısından Gecesi Gündüzü Kalmayanlara Net Çözüm! Küçük Bir Damlasıyla Ağrıya Sızıya Veda Edeceksiniz

Diş ağrısı uyutmayan sorunlardan biri. Doğal yatıştırıcı ve ağrı kesici özelliği olan karanfil kullanılabilir. Özellikle ağrıyan dişe doğru pres yapılmalı. İşte detaylar...

Diş Ağrısından Gecesi Gündüzü Kalmayanlara Net Çözüm! Küçük Bir Damlasıyla Ağrıya Sızıya Veda Edeceksiniz

Diş ağrısına ne iyi gelir araştırılıyor. Doğal çözümler arasında yer alan karanfil yağı 5-10 dakika içerisinde etkisini gösterir. İşte detaylar...

DİŞ AĞRILARINA DOĞAL ÇÖZÜM

Karanfil yağı antibakteriyel içeriği ile doğal ağrı kesicidir. Çin ve Hint halk tıbbında yüzyıllardır diş ağrısı için kullanılagelmiştir. Dişi ve diş etini uyuşturur, diş ağrısına şifa olur. Karanfil yağı ayrıca anti-inflamatuar ve anestezik özelliklere sahiptir. Etkilenen bölgedeki şişliği ve tahrişi azaltabilir.

Karanfil yağı, diş ağrısında kısa süreli rahatlama sağlayabilir, ancak altta yatan nedeni (apse, diş çürüğü veya diş kırığı gibi) bunları tedavi etmez. Bunların tedavisi için doktora gitmelidir.

KARANFİL YAĞI DİŞ AĞRISI İÇİN NASIL KULLANILIR?

Diş ağrısından kurtulmak için bir parça pamuğa biraz karanfil yağı döküp bunu ağrıyan dişe tutun. Kuru karanfil çiğnemek de ağrıyı giderebilir.

Diğer bir yöntem: bir adet karanfil tohumu ağıza alınır. Ağrıyan çürük dişin yakınına getirilir ve bir süre orada tutulur.

Dilerseniz karanfil yağı diğer yağlar ile karıştırıp da kullanabilirsiniz. Karanfil yağı, zeytinyağı veya kanola yağı gibi taşıyıcı yağa iki ila üç damla eklenerek seyreltilebilir. 1 çay kaşığı zeytinyağına 2-3 damla karanfil yağı koyun. Bir parça pamuğa bu karışımı dökün ve ağrıyan bölgeye tutun. Genellikle beş ila 10 dakika içinde etki gösterir, ağrı hafiflemeye başlar. Karanfil yağını bildirdiğimiz şekilde ihtiyaç duydukça tekrar uygulayabilirsiniz.

1 çay kaşığı karanfil ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp havanda tokmakla pamuklu çubukla yağı ağrıyan dişinize uygulayabilirsiniz.

KARANFİL YAĞINI DİŞ AĞRISI İÇİN KULLANMANIN ZARARLARI NELERDİR?

Karanfil yağını yukarıda bildirdiğimiz şekilde kullanırsanız herhangi bir sorun yaşamazsınız ancak çok fazla karanfil yağı yutmak aşağıdakiler de dahil olmak üzere ciddi semptomlara neden olabilir:

Karın ağrısı

İshal

Baş dönmesi

Mide bulantısı ve kusma

Kan tükürme

İdrar yapma zorluğu

Nöbet geçirme

Koma

Karanfil yağı, kanama bozukluğu olan veya düzenli olarak kan sulandırıcı kullanan kişiler için güvenli olmayabilir.

Karanfil yağının tadını sevmiyorsanız veya alerjik reaksiyona, yan etkilere neden oluyorsa, diş ağrısına yardımcı olmak için deneyebileceğiniz başka şeyler de vardır:

Nane yağı kullanmak, tuzlu su ile gargara, misvak kullanmak diş ağrısını kesmeye yardımcı olabilir.