Eğer yumurta böyle görünüyorsa sakın ama sakın almayın! Önemsemediğimiz o detay çok önemliymiş!

Şarküteriden, marketten, bakkaldan ya da pazardan yumurta alırken dikkat etmemiz gereken bazı detaylar bulunuyor. Eğer alacağınız yumurta böyle görünüyorsa sakın almayın. İşte konu ile ilgili detaylar...

Eğer yumurta böyle görünüyorsa sakın ama sakın almayın! Önemsemediğimiz o detay çok önemliymiş!

Yumurta, sağlığımız için başta kalsiyum olmak üzere pek çok faydası bulunuyor. Şarküteriden, marketten, bakkaldan ya da pazardan yumurta seçerken bazı dikkat etmemiz gereken püf noktalar var. Peki, en iyi yumurta nasıl anlaşılır? Hangi kodlu yumurta alınmalı? En iyi yumurta hangi sınıf? İşte, yumurta seçerken dikkat edilmesi gerekenler...

İnsan sağlığının temel gıdalarından biri olan yumurta, protein ve kalsiyum açısından en zengin besinlerden biri. Ayrıca kas yapısını güçlendirir, tokluk hissi verir, hafızayı güçlendirerek beyni korur.

Yumurtanın vitamin ve minerallerinden yeterli şekilde faydalanmak için seçerken dikkatli olmak ve doğru şekilde muhafaza etmek gerekiyor. Yumurtanın sağlıksız ve kalitesiz olduğunu gösteren basit bir yöntem mevcut.

YUMURTAYI ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Karar'da yer alan habere göre, her yumurtanın üzerinde yazan kod, yumurtanın kalitesi hakkında bilgi veriyor. Eğer yumurtanın üzerinde 3 yazıyorsa, bu yumurta kafes tavuğuna ait anlamına gelir. Bu yumurtalara çiftlikte fabrikasyon usulüyle üretilmiştir. Bu tavukların çoğu katkı maddeli yemlerle beslenir.


YUMURTALARIN ÜZERİNDEKİ KODLAR NE ANLAMA GELİYOR?


En sağlıklı yumurtalar 0 ve 1 kodlu olanlardır. Kodu 0 olan yumurtalar tamamen organiktir. 1 ise gezen tavuk yumurtasıdır. Bu da en sağlıklı kabul edilen yumurtalardandır.

Piyasada ise en çok 2 numaralı yumurtalar mevcut. Bunlar kümes tavuğu yumurtasıdır. Ancak 0 ve 1 kadar sağlıklı değillerdir.

YUMURTA NASIL SAKLANMALI?

Bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta ise yumurtaları asla yıkamamak ve kutusuyla buzdolabına koymak. Öte yandan Yumurtaların son kullanma tarihine bakmayı da unutmayın.