Ev yapımı konserve yapanlara kötü haber! Bu detayları atlayanlar canından bile olabilir!

Kış aylarının kurtarıcıları arasında yer alan ev yapımı konserve yapanlara kötü haber geldi. Eğer siz de bu detayları atlayanlar arasındaysınız aman dikkat, canınızdan bile olabilirsiniz...

Ev yapımı konserve yapanlara kötü haber! Bu detayları atlayanlar canından bile olabilir!

,Yavaş yavaş kış aylarına yaklaştığımız şu günlerde pek çok evde de konserve hazırlıkları başladı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, çoğu ev hanımı konservelerini yaparken bazı detayları da atlıyor. Eğer siz de bu önemli detayları atlayanlar arasındaysınız aman dikkat, canınızdan bile olabilirsiniz...

Ülkemizin dört bir tarafında kış mevsimi yaklaşırken, evlerde geleneksel şekilde yapılan kışlık konserve hazırlığı için uzmanlardan son dakika uyarısı geldi.

KIŞLIK SEBZE KONSERVELERİNDE BUNA DİKKAT

Milliyet'te yer alan habere göre, uzmanlar kışlık sebze konservelerindeki ölümcül C. botulinum toksinine dikkat çekerek önemli açıklamalar yaptı. Uzmanlar yaptıkları açıklamada  dünyada bilinen en güçlü zehirler arasında yer alan bu zekire dikkat çekerek çok önemli uyarılar yaptı. 


KONSERVE YAPANLARA ŞOK UYARI

Öncelikle paylaşılan detaylara göre evde konserve yaparken elleriniz ve kullanacağınız kapların temiz olması gerekli. Yine verilen bilgilere göre, konserve yapmak amacıyla kullanacağınız malzemelerin taze ve kaliteli olduğundan emin olmanız gerekiyor. 

Konserve yaparken bozulmuş ya da lekeli sebzeleri kullanmayın.

Ayrıca yine verilen bilgilere göre, konserve kavanozlarını iyi bir biçide kapatın ve hava kaçağı olmadığına emin olun. Ayrıca söz konusu kapağın hava sızdırmadığını kontrol edin ve her seferinde yeni kapak kullanmaya özen gösterin.

Yine verilen bilgilere göre, konserve işlemlerini tamamlandıktan sonra gıdaları hızla soğutun ve serin, karanlık bir yerde saklamayı unutmayın.

Yine paylaşılan detaylara göre, söz konusu konserve işlemi sonrasında bozulmuş gıdaları tüketmeyin ve şişmiş kapları da atın.

Aktarılan detaylara göre, botulinum toksini, Clostridium botulinum bakterisi tarafından üretilen bir toksin olarak bilinir ve düşük asitli ve düşük oksijenli ortamlarda gelişir. İşte tam da bu sebeple düşük asitli gıdaların konserve işleminde özellikle hijyen ve güvenlik kurallarına dikkat edilmesi büyük önem taşır.