Evde patates ve tavuk varsa peşin satan esnaf gibi sevinebilirsiniz! Bu tariften bir lokma yiyen, 2. tabağı istiyor!

 Evde patates ve tavuk varsa peşin satan esnaf gibi sevinebilirsiniz! Bu tariften bir lokma yiyen, 2. tabağı istiyor!

Doyurucu ve uygun fiyatlı gıdalar arasında yer alan tavuk ve patates pek çok yemeğin ana maddeleri arasında yer alıyor. Eğer sizin de evinizde patates ve tavuk varsa peşin satan esnaflar gibi sevinebilirsiniz... İşte bir lokma bile yiyenin hemen 2. tabağı istediği o tarif..

Çalışan ev hanımlarının ilgisini çeken kolay ve pratik yemek tarifleri aslında yaş ve cinsiyet fark etmeksizin herkesin favorileri arasında yer alabilir. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, hem doyurucu hem de uygun fiyatlı gıdalar arasında yer alan patates ve tavuk ile yapılan tavuk köftesi tarifi, kırmızı et zamları sonrasında sofraların vazgeçilmezleri arasına adını yazdırıyor. 


Eğer sizin de evinizde patates ve tavuk varsa hemen her şeyi bırakın ve dillere destan bu tavuk köftesi tarifine bakın.

Pek çok kişinin favori lezzetleri arasında yer alan tavuklu köfte tarifi, etle yapılan köfteye göre çok daha uygun fiyatlı olduğu için oldukça tercih ediliyor. Karar'da yer alan tarife göre, köfte, daha çok kuzu ya da dana kıymasıyla hazırlandığı için maliyeti yükseliyor. Fakat birazdan sizinle paylaşacağımız tarif tavuk etiyle hazırlandığı için maliyeti de düşük oluyor. 


TAVUK KÖFTESİ İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER


-Çeyrek demet nane
-4 yemek kaşığı galeta unu
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-600 gram kemiksiz tavuk göğsü
-Yarım tatlı kaşığı kimyon
-1 adet yumurta
-Yarım çay kaşığı karabiber
-1 adet kuru soğan
-1 tatlı kaşığı kekik
-Çeyrek demet maydanoz
-Tuz

TAVUK KÖFTESİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle tavuk etimizi küçük küçük doğrayalım. Akabinde mutfak robotunda çekelim ve kıyma haline getirelim. Daha sonra tavuk kıymamızı, galeta unumuzu, kekiğimizi, kimyonumuzu, yumurtamızı, karabiberimizi ve tuzumuzu bir kaba alalım.

Daha sonra soğanımızı rendeleyelim. Akabinde ise nane ve maydanozumuzu ince ince kıyalım ve köfte harcımıza ilave edelim. Tüm malzemelerimizi güzel bir şekilde yoğuralım.

Ardından tavuk köftelerimize şekil verelim. Akalinde şekil vermiş olduğumuz köftelerimizi buzdolabında iyice dinlendirelim. 

Kızgın yağda köftelerimizin her iki tarafını da güzelce kızartalım. Yanında haşlanmış ya da kızarmış patatesle servis yapalım. Tavuk köftemiz hazır. Afiyet olsun.