Evdeki malzemelerle yapılan bu karışımın çıkarmadığı tek bir leke, kir yok! Deneyen marketten deterjan almıyor!

Evdeki malzemelerle yapılan bu karışımın çıkarmadığı tek bir leke, kir yok! Deneyen marketten deterjan almıyor!

Evdeki malzemelerle yapılan bu karışım, adeta çamaşır suyunun pabucunu dama atıyor. İşte tek bir leke ve kir bırakmayan o karışım...

Temizliğin en önemli maddeleri arasında yer alan çamaşır suyu ağır kokusu ve içinde bulunan etken maddeler nedeniyle bazı durumlarda tehlike arz edebiliyor. 

Karar'da yer alan habere göre, her evde bulunan çamaşır suyunu evde yapmak mümkün.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, evinizde bulunan bu malzemeleri karıştırarak siz de çok iyi bir temizlik aracı ortaya çıkarabilirsiniz. Üstelik evinizdeki malzemelerle hem daha sağlıklı hem de evinizin her alanında kullanabileceğiniz bir karışım elde etmeniz mümkün. 

EVDE DOĞAL ÇAMAŞIR SUYU NASIL YAPILIR?

Paylaşılan bilgilere göre, çamaşır suyunun yerine karbonat, sirke, kaya tuzu, çamaşır sodası, oksijenli su, boraks ve arap sabunu kullanarak kendi çamaşır suyunuzu yapabilirsiniz. Ayrıca yine verilen bilgilere göre, bu malzemelerde etkin temizlik malzemeleri olduğu için çamaşır suyu yerine temizlik işlemlerinde kullanmanız mümkün.

EVDE DOĞAL ÇAMAŞIR SUYU TARİFİ

Malzemeler

10 damla limon yağı (Lavanta ve biberiye gibi uçucu yağlar da olabilir.)
1 kahve fincanı oksijenli su
1 bardak su
Koyu renk sprey şişesi
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı

Öncelikle yukarıda belirtmiş olduğumuz tüm malzemeleri bir kabın içerisine koyalım ve karıştıralım. Akabinde elde etmiş olduğumuz karışımı bir sprey şişesinin içine dolduralım.

Daha sonra sprey şişesinin ağzının sıkıca kapatalım ve ışıkla temasını keserek bekletin. Bunu yaparken dikkat etmeniz gereken nokta bu karışımı bir aydan fazla tüketmemek.

Yani söz konusu lekesavar karışımı bir ay yetecek kadar yapmanız yeterli.