Hazır yufkaya azıcık sirke ekleyip su böreği tadında börekler yapabilirsiniz! İşte çıtır çıtır böreklerin püf noktası!

Her evin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan börekler büyük küçük herkes tarafından da seviliyor. Siz de hazır yufkaya azıcık sirke ekleyip su böreği tadında börekler yapabilirsiniz... İşte o tarif...

Hazır yufkaya azıcık sirke ekleyip su böreği tadında börekler yapabilirsiniz! İşte çıtır çıtır böreklerin püf noktası!

Çıtır çıtır börekler her evin vazgeçilmez lezzetleri arasında başı çekiyor. Akşam gazetesinde yer alan habere göre hem doyurucu hem de karbonhidrat bombası patatesli tarifler ise en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. 

Peki hazır yufkaya azıcık sirke ekleyip su böreği tadında börekler yapabileceğinizi biliyor musunuz? Gelin size çıtır çıtır böreklerin sırrını verelim....

Baharatlarla lezzetlenen patatesli böreğin en önemli püf noktalarından bir tanesi patateslerin yeteri kadar haşlanması olarak belirtiliyor. Peki çıtır çıtır patatesli börek nasıl yapılır? İşte büyük küçük demeden herkesin severek tüketeceği o tarif...

Paylaşılan detaylara göre, patatesli börek sıcak olarak servis edildiğinde adeta iştah kabartıyor. Böreğin içine katılan sirke ise böreğin çıtırlık seviyesini katlayarak artırıyor.


HAZIR YUFKADAN SU BÖREĞİ TADINDA PATATESLİ BÖREK

-3 adet yufka

İçi için;

-1 tane soğan
-6 adet patates
-1 çay bardağından 2 parmak kadar az sıvı yağ
-yarım tatlı kaşığı pul biber
-yarım (patatesinize göre 1 yemek kaşığı da koyabilirsiniz)domates salçası
-1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
-1 silme tatlı kaşığı tuz
-1 silme tatlı kaşığı karabiber


Sosu için;
-4 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
-2 yemek kaşığı sirke
-1 buçuk çay bardağı sıvıyağ


ÇITIR ÇITIR PATATESLİ BÖREK NASIL YAPILIR?

Öncelikle böreğimizin iç harcı için patateslerimizi soyalım ve küp küp doğrayalım. Akabinde patateslerimizi bir tencerenin içine alalım. Daha sonra patateslerimizin üzerini geçecek kadar su ilave edelim ve yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanmış olan patateslerimizi bir ezecek yardımı ile ezelim.

Akabinde bir tavanın içerisine biraz sıvı yağ alalım ve üzerine yemeklik olarak doğradığınız kuru soğanları ilave edelim. Soğanlarımızı rengi değişene kadar kavuralım ve salçamızı ilave edelim. Salçamız eriyene kadar güzelce kavuralım. 

Daha sonra eriyen salçalı soğanlı karışımın üzerine ezmiş olduğumuz patatesleri ekleyelim ve güzel bir şekilde karıştıralım. İşte tam da bu esnada tüm ayarlamaları kendi damak tadınıza göre yapabilirsiniz. Harcın baharatını, tuzunu damak tadınıza uygun olacak şekilde ekleyin ve 1-2 dakika daha pşirin.

Daha sonra pişen iç harcımızı Ocak'tan alalım ve tamamen soğumasını bekleyin Burada dikkat etmemiz gereken şey de iç harcımızın tam olarak soğumuş olması. 

Şimdi gelelim böreğimizin sosunu hazırlamaya...Böreğimizin sosunu hazırlamak için gerekli olan tüm malzemeleri bir kasenin içine alalım ve pürüzsüz kıvam alana kadar güzelce çırpalım.

Akabinde yufkalardan bir tanesini tezgah üzerine alalım ve ortadan ikiye keselim Yarım daire olarak kestiğimiz yufkalardan bir tanesinin her yerine gelecek şekilde sos sürelim.

Daha sonra ise üzerine diğer yarım daireyi yerleştirelim ve soslayalım. Yarım daire şeklindeki yufkamızın kenarlarından 5 parmak kadar keselim ve yufkanın üzerine alın. Geniş kısımdaki yuvarlak kısmı içeriye doğru katlayalım ve bu kısma patatesli iç harçtan şerit olarak yerleştirelim.

Daha sonra yufkamızı üzerlerine katlayıp rulo şeklinde saralım. Bu ruloyu 4 parmak genişliğinde parçalar olarak keselim ve pişirme kağıdı serili olan fırın tepsimize yerleştirelim. Kalan sosumuzu da  böreklerimizin üzerine sürelim.

Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında altı üzeri kızarana kadar güzelce pişirelim. Pişen böreklerimizi fırından çıkarıp servis yapalım. İşte su böreği tadında çıtır çıtır patatesli böreğimiz hazır. Afiyet olsun.