Herkesin evindeki bu besinde balıktan tam 7 kat fazla omega-3 var! Duyunca inanamayacaksınız!

Omega-3 yağ asitleri, sağlığımız için oldukça önemli olan bir besinler arasında yer alıyor. Herkesin evinde bulunan bu besinde balıktan tam 7 kat fazla omega-3 bulunuyor...

Herkesin evindeki bu besinde balıktan tam 7 kat fazla omega-3 var! Duyunca inanamayacaksınız!

Omega-3 yağ asitleri, sağlıkiçin oldukça önemli besinler arasında yer alıyor ve hastalıklara karşı direnç kazanmamıza yardımcı oluyor. Karar'da ye alan habere göre, balık, genel olarak omega-3 kaynağı olarak akla gelirken, balık tüketimini sevmeyen kişiler için alternatif gıdalar tercih edilebilir. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, balığa göre 7 kat daha fazla omega-3 kaynağı içeren bir gıdayı açıklamıştır. ABD'li bilim insanları da bu doğal gıdanın felç riskini yüzde 12 azalttığını belirtiyor.

Paylaşılan bilgilere göre, sağlıklı yaşam önerileriyle tanınan İbrahim Saraçoğlu, kanseri yok eden ve damar sertleşmesiyle felci önlemede etkili olabileceğine inandığı bir besini mucizevi şekilde nitelendirmiştir. Söz konusu bu doğal yağın balıktan 7 bin kat daha fazla omega-3 içerdiği kaydedildi. Ayrıca ABD'li bilim insanları da yaptıkları araştırmalarla, doğal yağların felç ve kalp hastalıkları riskini azaltabileceğini söylüyor.

KETEN TOHUMUNUN TÜKETİMİ TAVSİYE EDİLDİ

Yeni açıklanan son dakika bulgularına göre, Amerikan Kalp Derneği, bitkisel bazlı yağları daha fazla tüketenlerin felç riskinin azaldığını kaydetti. Yapılan bu awraştırmaya göre, bitkisel yağları bol miktarda tüketenlerin felç geçirme olasılığı yüzde 12 oranında aha azken, hayvansal kaynaklı doymuş yağları fazla tüketenlerde felç riski yüzde 16 daha yüksek çıktı. Fenglei Wang adlı araştırmanın baş yazarı, "Yağın türü, toplam yağ miktarından daha önemli" diye konuştu.

Yine aktarılan bilgilere göre, Harvard Üniversitesi'nden Dr. Frank Hu ise, kırmızı ve işlenmiş et tüketiminin ılımlı bir azalmasının toplam ölüm oranını yüzde 13, kalp hastalığı ölümlerini de yüzde 14 oranında azaltabileceğini kaydetti. Ayrıca 120 bin hemşire ve sağlık personelinin sağlık verilerini de kapsamlı şekilde inceleyen bir çalışmada, sıvı bitkisel yağlar (mısır yağı, aspir yağı, ayçiçeği yağı, soya fasulyesi yağı gibi), çoklu doymamış yağ asitlerince zengin olan besinlerin ve ardından tekli doymamış yağ asitlerince zengin olan yağların incelendiği bildirildi.

Yine verilen bilgilere göre, diğer bir taraftan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, keten tohumunu hem yağ hem de tohum şeklinde tüketilmesini şiddetle tavsiye ediyor. Pek çok kişinin evinde bulunan keten tohumu, balıktan 7 kat daha fazla omega-3 yağ asidi içermekte olup, kabuğuyla beraber tüketildiğinde fayda sağlıyor.