İbn-i Sina'nın ''Sadece Bu Otu Yiyin'' Dediği Mucizevi Bitki! Akciğerleri Temizliyor, Hücreleri Yeniliyor

Vücut sağlığı için akciğerlerin tertemiz olması lazım. İbn-i Sina yüzyıllar önce akciğerler için faydalı olan otu tavsiye etmiştir. İbn-i Sina'nın her gün yenilmesini tavsiye ettiği tere otunun gizemli etkileri var. Peki terenin faydaları nelerdir? İşte yanıtı...

İbn-i Sina'nın ''Sadece Bu Otu Yiyin'' Dediği Mucizevi Bitki! Akciğerleri Temizliyor, Hücreleri Yeniliyor

Asırlar yıl önce günümüzdeki bilim dünyasına bile ışık tutan İbn-i Sina, akciğerlerin nefes kaynağı olan tere otunu tavsiye etti. Doğa da en nadir bulunan mineralleri ve demiri aynı anda barındıran tere otu, akciğerlerin arınmasını sağlar. İbn-i Sina "hiç bir şey yemeyin sadece o otu yiyin" diye tere otunun faydalarının öneminin altını çizmiştir.

Tere otu iyot, demir, fosfor ve bakır aynı anda barındırır. Bu özellikleri sayesinde vücutta aynı anda birçok işlevsellik sağlar. Adeta baştan sonra yenilenmesi için akciğerleri destekler.

TERENİN FAYDALARI NELERDİR?

Vücuda giren demir maddesinin enzimleme hızını artırarak idrar ve dışkı yoluyla çıkmasını engeller. Demiri kana karıştırır. İçeriğinde güçlü çözelti maddeleri barındırır. Bu maddeler demir ve D vitamini gibi faydalı maddelerin kaybolmasını engeller.

Sigara ya da çeşitli virüsler nedeniyle hasar almış akciğerlerdeki hava kapakcıklarını temizler. Hava akımını güçlendirerek akciğerlerin nikotin ve toksitlerden arındırır. Bu da ileride görülecek akciğer kanserinin riskini azaltır. Akciğerler vücutta en fazla hasar alan organlardır. Tek bir işlevsel aksaklık ölümle sonuçlanabilir. İbn-i Sina bu yüzden tere otunu öve öve bitirememiştir.

Hücreleri yenileyen terenin gizemli faydalarından biri de hormon düzenleyicisidir. Hormonları dengeleyerek cilt sorunlarının yanı sıra cinsellik sorunlarının yaşanmasını engeller. Sperm ve yumurtalıkları güçlendirerek doğurganlığı artırır.

Vücudun en anlamsız süreci ise alerjilerdir. Bağışıklığın hızlı tepkimesiyle meydana gelen alerjiler vücutta ciddi tahribata neden olur. Bu durumu engellemenin en basit yolunun tere otu olduğunu altını çizen İbn-i Sina, tere otu mucizevi bir şekilde alerjik reaksiyonlarını önleyerek. Bağışıklığın etkilere karşı tepkisini normalleştirdiğini vurgular. Bilim insanları halen bu konu üzerinde araştırma yapar.