Ispanak bile yanında solda sıfır kalır, bunu yiyen demir depolarını dolduruyor!

Ispanağı bile tahtından eden bu gıdayı duyunca siz de çok şaşıracaksınız. İşte demir depolarını resmen fulleyen o besin maddesi...

Ispanak bile yanında solda sıfır kalır, bunu yiyen demir depolarını dolduruyor!

Demir dendiği zaman akla ilk gelen besin ıspanak olurken kimse o bitkinin demir değerlerini bilmiyormuş. Topraktan gelen mucizevi besinler arasında yer alan tere içerisinde barındırdığı demir vitamini ile ıspanağı geride bıraktı. İçerisinde bulunan bileşenler ile sayısız fayda sağlayan tereyi öğünlerinize dahil ederek demir depolarınızı doldurabilirsiniz. İşte demir depolarını dolduran o besin…

AKCİĞERİ TEMİZLİYOR

Özellikle sigara içen kişilerin kullanması gerektiği bir besin olan tere kaynar suda bekletildikten sonra tüketilerek solunum yolu enfeksiyonlarını önlemektedir. Bunun yanı sıra akciğerin temizlenmesini sağlayan tere kürü şiddetli öksürük sıkıntısı ve balgam söktürücü bir etkisi yaratmaktadır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

İçerisinde yer alan bol C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiren tere antioksidan görevi görür. Vücutta bulunan iltihaplanmalara karşı savaş açan tere düzenli tüketimde enfeksiyon riskini azaltır.

KİLO VERDİRİR

Kabızlık problemi yaşayan kişilerin tere tüketmesi tavsiye edilmektedir. Bağırsak fonksiyonunun çalıştıran bu besin hızlı kilo vermeyi de sağlar. Bağırsak temizliğini sağlayan tere aynı zamanda iştah arttırıcı bir özelliği de sahiptir. Bağırsakların hareketlenmesi kilo vermek için iyi bir süreç iken iştahınızın açıldığında fark edeceksiniz.

BAŞ AĞRISINI GEÇİRİR

Baş ağrısı yaşayan kişilerin tere tohumu tüketerek hem baş ağrısını hem de öksürük bronşit ve astım gibi problemleri geçirebildiği görülmektedir.

DEMİR DEPOLARINI DOLDURUR

Hemoglobin miktarını arttıran demir minerali tere tohumu içerisinde oldukça fazla bulunur.Demir eksikliği yaşayan kişilerin mutlaka tüketmesi gereken besinler arasında yer alan terre tohumu aynı zamanda saç dökülmesi, kırılan tırnaklar ve yük kemik hastalıkları gibi problemlerin önüne geçer. Herkesin demir açısından en zengin besin olarak bildiği ıspanak terenin yanında bir hiç kalacak.

ANNE SÜTÜNÜ ÇOĞALTIYOR

Emziren annelerin tüketmesi gerektiği belirtilen tere anne sütünü arttırır. Tere tüketen kişilerin prolaktini harekete geçirdiği görülürken mineral ve vitaminleri sağlamak için süt üretimi yaptığı belirtilir.

CİLT TAHRİŞİNDE KULLANILIR

Güneşten yanan ya da cildi tahriş olan kişilerin kurtarıcı ilacı da tere olacak. Saç sağlığı için önerilen tere aynı zamanda macun kıvamına getirilerek saçlara sürülebilir.