Kilo Değil Şişkinlik Olabilir! Bu Çay En Güçlü Müshil İlacı Kadar Etkili, İçer İçmez Bağırsakları Harıl Harıl Çalıştırıyor

Kabızlık vücudun tüm metabolik dengesini bozan ciddi bir sağlık sorunudur. Tuvalete çıkmayı zorlaştıran kabızlığı kökten çözecek mucize bir müshil etkili çay şahtere otunu sizler için araştırdık. İşte doğal müshil ilacı olan şahtere otu çayının faydaları...

Kilo Değil Şişkinlik Olabilir! Bu Çay En Güçlü Müshil İlacı Kadar Etkili, İçer İçmez Bağırsakları Harıl Harıl Çalıştırıyor

Bağırsakların çalışması vücudun metabolik hareketini kolaylaştırır. Ancak zamanla tüketilen besinler alışkanlıklar tuvalete bile çıkmayı zorlaştırarak kabızlığa yol açar. Bunun yaşanmaması için müshil etkili çaylar tüketilmeli. Uzmanlar müshil olarak en etkili çaylardan birinin şahtere otu olduğunu söylüyor.

Yüzyıllardır tüketilen şahtere otu, bağırsaklardaki hareketlenmeyi artırır. Bu yüzden uzmanlar haftada bir bardak bu çaydan tüketilmesini tavsiye eder.

DOĞAL MÜSHİL OLAN ŞAHTERE ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

* Yıllık bitki olan şahtere otu, kekik ve biberiye ailesine aittir. Pembe ve mor renkleri olan şahterenin kurutulmuş hali tüketilmeli.

* Çok güçlü bir müshil görevi görür. Uzun süredir tuvalete çıkmayanlar haftada bir bardak şahtere otundan tüketebilir.

* Kabızlığı önlediği gibi idrar söktürücü görevi de görür. Kronik kabızlık için alternatif tıp uzmanlarının şiddetle tavsiye ettiği en sağlıklı doğal ilaçtır.

* Savaşlarda ya da köylerde şahtere otu, uyuz hastalığının tedavisinde de kullanılmıştır. Cilt derisine sürülen şahtere otu, ciltte meydana gelen bu iltihaplanmayı yatıştırır.

* Hasar almış karaciğer ve safra kesesinin temizleyerek eski işlevselliğini kazanmasını sağlar. Şahtere otunun içinde yüksek oranda anti-oksidan ve anti-bakteriyel mineraller vardır.