Kimsenin Bilmediği Gizli Lezzet Kaz Dağı Çorbası Nasıl Yapılır?

Kaz Dağı çorbasının günümüzde pek fazla bilinmediği bir gerçek. Kolay yapılabilen çorbanın lezzetini tattıktan sonra çorbayı yeniden yapmak isteyeceksiniz.

Kimsenin Bilmediği Gizli Lezzet Kaz Dağı Çorbası Nasıl Yapılır?

Kaz Dağı, Edremit Körfezi’nin en gözde noktalarından biri. Doğa harikası olarak bilinen bu güzel yer pek çok efsaneye mekan olmuş. Kaz Dağı çorbası ise bu doğa harikası yere ait. Bol bakliyatlı, tarhanalı ve etli olarak hazırlanan bu çorba oldukça besleyici. 

Lezzetli ve Besleyici Kaz Dağı Çorbası İçin Hangi Malzemeler Gerekli?

Sofralarınızda severek yer vereceğiniz Kaz Dağı çorbası için gerekli malzemeler:

  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım su bardağı haşlanmış börülce 
  • 3 yemek kaşığı un tarhana
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 2 adet tavuk butu 
  • 2 adet yeşil biber 
  • 2 adet domates 
  • Tuz 

Yukarıda yer alan malzemelerde 55 dakikada 5 kişilik çorba hazırlayabilirsiniz. Malzemelerin hazırlanma süresi ortalama 30 dakika sürerken çorbanın pişirme süresi ise ortalama 25 dakika sürmektedir. 

Pratik Kaz Dağı Çorbası Nasıl Yapılır?

Pratik Kaz Dağı çorbası yapımı aslında oldukça basit. Öncelikle çorbayı yapmadan bir gün öncesinde nohut ve börülceyi suda bekletmelisiniz. Böylelikle nohut ve börülce daha kolay haşlanır. Eğer tavuk but yoksa tavuk göğsü de kullanabilirsiniz. Tavuk etini bir tencereye alın ve üzerini kaplayacak kadar suyla haşlayın. Tavukları yaklaşık 20 dakika haşlayın. Haşlanan tavukları doğrayın ve tavuk suyunu bir kenarda bekletin. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Biberlerin tohumlarını temizledikten sonra biberleri de ince ince doğrayın. Yeni bir tencereye tereyağını alarak eritin. Eriyen tereyağına domates ve biberleri alarak kavurun.

Domatesler yumuşadıktan sonra üzerine tarhanayı ilave edin. Birkaç defa karıştırdıktan sonra salçayı ekleyerek salçayı kavurun. Salça kavrulduktan sonra haşlanmış nohut ve börülceyi ekleyin. Daha sonra doğradığınız tavukları da ekleyerek tavuk suyunu üzerine ilave edin. İlave ettiğiniz tavuk suyu az gelirse kaynattığınız sudan ekleyebilirsiniz. Çorbanın tuzunu ilave ettikten sonra yaklaşık 20 dakika kadar çorbayı kaynatın. Artık çorbanızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…