Kış gelmeden hemen 5 günde yapın! Kaynar su ile kütür kütür salatalık turşusu tarifi!

Kış gelmeden siz de hemen 5 günde kütür kütür salatalık turşusu yapabilirsiniz. İşte adeta damak çatlatan o salatalık turşusu tarifi...

Kış gelmeden hemen 5 günde yapın! Kaynar su ile kütür kütür salatalık turşusu tarifi!


Kış ayları gelmeden hemen hemen hepimiz turşu kurmak için hazırlıklara başladık. Siz de 5 günde hazır kütür kütür salatalık turşusu kurabilirsiniz. Üstelik bu turşuda püf nokta her yıl kapağı yenilemek.

Peki kaynar su ile salatalık turşusu nasıl yapılır? Kaynar su ile turşu yapmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Gelin kütür kütür salatalık turşunun tarifine bakalım... İşte Nefis Yemek Tarifleri'nde yer alan o tarif...

Kaynar su ile kütür kütür salatalık turşusu tarifi için gerekli malzemeler:

500 ml kavanoz için;

-Sıcak su
-4-5 adet sarımsak
-1.5-2 kilogram salatalık
-1 çay bardağı sirke
-1.5 tatlı kaşığı kaya tuzu
-1 tatlı kaşığı şeker
-Yeni kapak

Kış gelmeden hemen 5 günde yapın

Öncelikle kavanozlarımızı ve kavanoz kapaklarımızı sıcak sudan geçirelim. Daha sonra salatalıklarımızı orta kalınlıkta doğrayalım. Ardından 1 çay bardağı kadar sirkeye,kaya tuzu ve şeker ekleyelim daha sonra ise karıştıralım.

Sarımsaklarımızı ikiye bölelim (eğer sarımsaklarınız küçükse kesmenize gerek yok), daha sonra kavanoza salatalıklarımızı koyalım. Salatalıklarımızın aralarına sarımsak ekleyelim.
Daha sonra hazırlamış olduğumuz sirkeli karışımı dökelim.

Turşumuza sıcak suyumuzu da ekleyelim ve kavanoz kapağını kapatalım. Daha sonra 1 gece ters biçimde bekletelim ve ertesi gün de serin bi yerde muhafaza edelim. İşte kütür kütür salatalık turşumuz hazır. Afiyet olsun.