Köfteye bir damla katan lezzetine inanamıyor! Bu köfte tarifi Köfteci Yusuf'ta bile yok!

Köfteye bir damla katan lezzetine inanamıyor! Bu köfte tarifi Köfteci Yusuf'ta bile yok!

Köfteye bir damla katan damak çatlatan bu lezzete adeta inanamıyor! Bu köfte tarifi Köfteci Yusuf'ta bile yok... Hemen tek tek açıklanan bu tüyolara göz atın...

Lezzetli köfte yapabilmek için bazı tüyoları bilmeniz gerekir. Karar'da yer alan tarife göre eğer siz de damak çatlatan bir köfte yapmak istiyorsanız köftenize bir damla ilave etmeniz yeterli.

KÖFTEYE BİR DAMLA İLAVE EDEN TADINA İNANAMIYOR

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre, eğer siz de mangalda lezzetli bir köfte yemek istiyorsanız köfte harcınızın içine mutlaka bir damla soda ilave edin. Herkes sodanın bu tarif ile olan alakasını merak ediyor.

SODALI KÖFTE NASIL YAPILIR?

-1 çay bardağı soda (100 ml)
-400 gr kıyma
-1 adet kuru soğan
-Yarım çay bardağı galeta unu
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı kimyon
-Yarım paket kabartma tozu
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı pul biber
-1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Kızartmak için;
-Sıvı yağ

Servis için;
-Biber


SODALI KÖFTE NASIL YAPILIR?

Öncelikle köfte harcımız için yoğurma kabına kıyma, soda, galeta unu, rendelenmiş soğan, baharatlar, tuz ve kabartma tozunu alalım ve güzel bir şekilde yoğuralım. 

Akabinde homojen bir kıvam alan köfte harcımızdan aynı büyüklükte parçalar koparalım ve elimizle şekil verelim. Daha sonra avcumuzun içerisi ile bastıralım ve köfte şekli verelim.

Şekillendirmiş olduğumuz köfteleri uygun bir tabağa alalım. Tüm harcımızı  şekillendirdikten sonra köftelerimizi 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.

Bu sürenin sonunda tavamıza sıvı yağımızı alalım ve ısıtalım. Daha sonra dolaptan çıkardığımız köftelerimizi tavamıza dizelim.

Alt tarafı kızarmış olan köftelerimizi bir maşa yardımıyla çevirelim ve diğer taraflarını da kızartalım.

Akabinde her iki tarafını da güzelce kızartmış olduğumuz köftelerimizi servis tabağına alalım. Kalan köftelerimizi de aynı şekilde kızartalım. Eğer isterseniz yanında servis etmek için köftelerinizi kızarttıktan sonra biber veya  domates de kızartabilirsiniz. Afiyet olsun.