Konu komşu her gelişinde bu tatlıdan isteyecek! Evdeki malzemelerle yapılan bu tatlı resmen günün kurtarıcısı!

Klasik bisküvili pastadan sıkılanlar yeni tarifler ile ilgili araştırmalar yapıyor. Birazdan sizinle paylaşacağımız tatlı tarifi resmen gününüzü kurtaracak. 

Konu komşu her gelişinde bu tatlıdan isteyecek! Evdeki malzemelerle yapılan bu tatlı resmen günün kurtarıcısı!

Tatlı severlerin damaklarını şenlendirecek olan bisküvili yalancı tavuk göğsü tarifi adeta gününüzü kurtaracak. 

Karar'da yer alan detaylara göre, geleneksel tatlılardan sıkılanlar ve farklı lezzetler arayanların favori lezzetleri arasına adını yazdıracak olan bu tatlının yapımı oldukça da kolay.

BİSKÜVİLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

2 paket pötibör bisküvi (1 paket sade, 1 paket kakaolu)
1 litre süt
1 su bardağı un
125 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Üzeri için:
Kalan bisküviler

BİSKÜVİLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI NASIL YAPILIR? 

Öncelikle tereyağımızı tencereye alalım ve eritelim. Daha sonra üzerine unu ekleyelim ve hızlı bir şekilde karıştırarak kavuralım. Bu aşamada ocağın ateşinin çok yüksek olmamasına mutlaka dikkat edelim.

Akabinde toz şekerini de ekleyip karıştırmayı sürdürelim. Akabinde tel çırpıcı ile bir taraftan karıştırırken bir taraftan da yavaş yavaş sütü ekleyelim.

Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Ardından muhallebi kaynadıktan sonra içind vanilyayı ekleyelim ve yeniden karıştıralım.

Akabinde ocaktan alalım ve 5 dakika kadar mikserle çırpalım. Bu aşama muhallebinizin resmen sakız gibi olmasını sağlayacak.

Bisküvilerimizi kabımızın tabanına bir sıra dizelim. Bu aşamada dilediğiniz şekilde bir sıra sade, bir sıra kakaolu bisküvi kullanabilirsiniz.

Daha sonra üzerine hazırlamış olduğumuz muhallebiden gezdirin. Verilen detaylara göre, toplamda 4 kat olacak biçimde bir sıra bisküvi, bir sıra muhallebi ekleyelim

Akabinde en üst kata da muhallebi sürelim sonra üzerini istediğimiz şekilde süsleyelim.

Tatlımız oda sıcaklığına gelene kadar buzdolabında 3-4 saat kadar dinlendirelim ve daha sonra dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.