Mantar Diblesi Nedir? Mantar Diblesi Nasıl Yapılır, Malzemeler...

Mantar aslında birçok yemeğin içerisinde yeni tatlar ortaya çıkabiliyor bu tatlardan biride mantar diblesidir. Mantar diblesi isminden de anlaşıldığı üzere mantar sebzesi ile yapılan bir yemektir ve gerçekten he kişinin damak tadına uyum sağlayan bir yemektir. O zaman sizlere yemeğin malzemelerini ve yapılış şekline bakalım

Mantar Diblesi Nedir? Mantar Diblesi Nasıl Yapılır, Malzemeler...

Mantar Diblesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı baldo pirinç(yıkanmış)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • 2 adet soğan(yemeklik doğranmış)
  • 500 gram kültür mantarı(doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Mantar Diblesi Yemeği Yapılışı

İlk olarak  önce pilav tenceresinde sıvıyağ ve tereyağını kızdıracak kıvama gelene kadar kızartın ardından soğanların kabuklarını soyun ve kızarmış yağın içerisine ilave edin  3-4 dakika boyunca kavurma işlemini gerçekleştirin.

Yapacağımız yemeğin  ana malzemesi olan mantarları iyice saf su içerisinde yıkayalım ardından durulayalım ve doğrama işlemine geçin kavrulmuş soğanların içerisine mantarları ekleyelim ve suyunu çekene kadar iyice pişirelim. 

Ardından pirinçleri yıkayalım ve saf su ile duruluyalım. Bu işlem tamamlandıktan sonrada tencerenin veya tavanın içerisine  ilave edip  2-3 dakika daha kavurma işlemine devam edin kararınıza göre kavurma süresi değişebilir.

Kavurma işlemi devam ederken mantarların içerisine oranlı olacak şekilde tuz ve kararınca karabiber ekleyelim ve yemeğimizi iyice tatlandıralım son olarakda tencerede 10 dakika boyunca pişirelim  

Son olarak ise pişen yemeğinizi ocaktan alın ve servis edin.

Servis Önerileri

Bir yemeğin yapım aşaması kadar servis aşamasıda önemlidir çünkü estetik zevk veren bir yemek her zaman için bizlere daha tadı güzel olarak görünür.Mantar diblesi yemeği içinde sunum olarak bir servis tabağının üzerine koyalım ardından isteğe göre maydanoz ilave edebilirsiniz veya bir diğer yöntem ise yoğurt sosu ekleyebilirsiniz. Sarımsaklı ve sade olacak şekilde olabilir.

 Mantar Diblesi Püf Noktası

Mantar diblesi yemeği her ne kadar kolay ve lezzetli bir tarif olsada bu yemek içinde uygulanması gereken bir püf nokta vardır bu püf noktaya uymak yemeğimize dahada bir tat verecek ve sizler için daha iyi olacak.

Mantar diblesinin püf noktası mantarlardan önce eklenen soğanların iyice kızarmış olmasıdır. Yani pembe rengi almış olması gerekir. Bir diğer püf noktada kavrulan mantarların gerçekten kavrulması gerekir ve ardından da  kavrulmuş mantarların yumuşak olacak şekilde pişirmeniz gerekir çünkü yemeğin asıl tadı mantarın yumuşak yapısından gelecek bu iki püf noktaya dikkat ederseniz sizler için artık daha iyi olacak.