Masterchef Adana kebap tarifi! Damak çatlatan adana kebap yapmak aslında bu kadar kolaymış!

Masterchef Adana kebap tarifi, bu akşamki oyundan sonra arama motorlarında en çok aratılan tarifler arasında yer aldı. Peki Adana kebap nasıl yapılır? Damak çatlatan adana kebap yapmak aslında bu kadar kolaymış... Gelin tarife hep birlikte bakalım...

Masterchef Adana kebap tarifi! Damak çatlatan adana kebap yapmak aslında bu kadar kolaymış!

TV8'in en çok izlenen yarışma programları arasında yer alan Masterchef'te yarışmacılar bu akşam dillere destan lezzetler arasında yer alan Adana kebap yaptılar. Masterchef izleyicileri bu oyundan sonra "Adana kebap nasıl yapılır?" sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. 

Damak çatlatan adana kebap yapmak aslında bu kadar kolaymış... Gelin tarife hep birlikte Masterchef Adana kebap tarifine bakalım...

DAMAK ÇATLATAN ADANA KEBAP TARİFİ

Adana Kebap Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

100 gram kuyruk yağı ya da iki yemek kaşığı tereyağ
1 adet kapya biber
500 gram kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı biber salçası 
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, isteğe bağlı pul biber de ilave edebilirsiniz.


Lavaş İçin Gerekli Malzemeler


3 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (4 bardak belki biraz daha fazla) (Unu kontrollü ekleyelim)

ADANA KEBAP NASIL YAPILIR?

Nefis Yemek Tarifleri'nde paylaşılan Adana kebap tarifine göre, öncelikle soğanı ve kapya biberi rondodan geçirelim veya ince ince doğrayalım. Daha sonra ise suyunu iyice sıkalım ve kıymamızın içine ekleyelim.

Daha sonra tuz ve karabiberimizi ekleyelim ve güzel bir şekilde yoğuralım. Daha sonra ise dinlenmesi için dolaba kaldıralım.

Bu esnada ise lavaş için unumuz hariç bütün malzemeleri derin bir kabın içine alalım ve unumzu kontrollü olarak ekleyip kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Daha sonra lavaş hamurumuzu dinlenmesi ve mayalanması için yarım saat kadar mayalandırmaya bırakalım.

Mayalanmış olan hamurumuzu 10-12 eşit parçaya alalım. Daha sonra da her bir parçayı yuvarlak bir şekilde açıp tavamızda arkalı önlü pişirelim. Daha sonra ise pişen lavaşlarımızı bir bez veya örtüyle güzel bir şekilde saralım.
Dinlenmiş olan kıymamızdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparalım ve şişe geçirelim. Şiş yoksa tahta çubuklara da geçirebilirsiniz. Kebap şeklini verelim ve döküm tavada yada normal tavada pişirelim.

Daha sonra lavaş ekmeğimizin arasında domates, biber soğanla servis edelim. Afiyet olsun.