Mutfakların Vazgeçilmezi Patates Yemeği! Kıymalı Patates Yemeği Nasıl Yapılır?

7’den 70’e herkesin severek tükettiği patates farklı yemeklerin yapımında kullanılıyor. Patates, sulu yemeklerin de başında geliyor. Evinizde çok kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz patates yemeğini kıymalı yaparak daha da lezzetlendirebilirsiniz. Anne eli değmiş gibi kıymalı patates yemeğinin tarifi…

Mutfakların Vazgeçilmezi Patates Yemeği! Kıymalı Patates Yemeği Nasıl Yapılır?

Sulu yemeklerin içinde en çok sevilen ve yapılan tarif patates yemeğinin oluyor. Patates yemeği sade olarak yapılabildiği gibi kıymayla da yapılabiliyor. Kıymalı patates yemeği hem lezzetli hem doyurucu hem de pratik. Evinizde çok kolay bir şekilde kıymalı patates yemeğini hazırlayabilir, ailenize ve misafirlerinize servis edebilirsiniz. Kıymalı patates yemeği nasıl yapılır, işte tarifi!

Kıymalı Patates Yemeği Malzemeleri 

Kıymalı patates yemeği hemen hemen her mutfakta pişmekte. Yemeğin yapımında kullanılan malzemeler ise kolaylıkla temin edilmekte. Lezzetine doyamayacağınız kıymalı patates yemeğini yarım saatte hazırlamış olacaksınız. Yemeğin malzemelerini 5 dakikada hazırlayabilir, yemeği 25 dakikada pişirebilirsiniz. Aşağıdaki ölçülerle ortalama 3 kişilik yemek hazırlanmaktadır. Dilerseniz ölçüleri arttırabilirsiniz. Kıymalı patates yemeği nasıl yapılır, hangi malzemelerle yapılır? 

  • 4 adet büyük boy patates 
  • 250 gram yağsız kıyma 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası ya da biber salçası (karışık olabilir)
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 4 diş sarımsak 
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber 

Kıymalı Patates Yemeği Tarifi

Kıymalı patates yemeği nasıl yapılır? Kıymalı patates yemeği yapımı için öncelikle patatesleri soyun ve küp küp doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Isınan yağın içine yemeklik doğradığınız soğanları alın ve kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulduktan sonra kıymayı ilave edin. Kıyma, suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavurun.

Kıyma kavrulduktan sonra salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Salça kavrulduktan sonra patatesleri ekleyin ve birkaç defa karıştırın. Patateslerin üstünü kaplayacak kadar sıcak suyu tencereye alın. Tuz, karabiber ve istediğiniz baharatları ekleyin. Patatesler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Yaklaşık 15 - 20 dakika pişirdikten sonra yemeğinizi dinlendirerek servis edebilirsiniz. Dilerseniz yemeği ocaktan almadan önce kuru nane ve kuru reyhan ile yemeği tatlandırabilirsiniz.

Afiyet olsun…