Nohut Yemeğini Bir De Böyle Deneyin! Mantarlı Nohut Yemeği Yapılışı!

Nohut yemeğini hemen hemen herkes sever. Klasik nohut yemeğini değil de nohudu farklı bir lezzetle denemek istiyorsanız mantarlı nohut yemeği tam da size göre. İşte kolaylıkla hazırlayabileceğiniz mantarlı nohut yemeği…

Nohut Yemeğini Bir De Böyle Deneyin! Mantarlı Nohut Yemeği Yapılışı!

Mantarlı nohut yemeğini daha önce denemediyseniz bu tarifle deneyebilirsiniz. Nohut, baklagiller familyasına ait bir üye... Sağlıklı ve lezzetli bir ürün olan nohut, sulu yemeklerde ve çorbalarda kullanıldığı gibi pilavda da kullanılıyor. Farklı yemeklerde kullanılan nohut, mantarla birleştiği zaman eşsiz bir lezzet ortaya çıkıyor. İşte sizin için mantarlı nohut yemeği yapılışı!

Mantarlı Nohut Yemeği Malzemeleri

Mantarlı nohut yemeği yapılışı için öncelikle malzemeleri doğru ölçüde kullanmanız gerekir. Aşağıda verilen malzemelerle ortalama 4 kişilik bir mantarlı nohut yemeği hazırlamış olursunuz. Yemeğin malzemelerinin hazırlanma süresi ortalama 25 dakika, yemeğin pişirme süresi ise ortalama 35 dakikadır. Gerekli olan malzemeler:

  • 1 buçuk su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet büyük boy kuru soğan 
  • 2 yemek kaşığı domates salçası ya da biber salçası (karışık olabilir)
  • 250 gram mantar 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 adet orta boy domates 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber 

Mantarlı Nohut Yemeği Tarifi 

Mantarlı nohut yemeği yapılışı için öncelikle nohutları önceden haşlamalısınız. Bildiğiniz üzere mantarların temizleme işlemi için mantarların baş kısmındaki kabuklar soyulur. Kabuğu soyduktan sonra nemli bir bezle mantarları silebilirsiniz.

Haşlanmış nohutların kabuğunu temizleyin. Yemek için öncelikle soğanları soyun ve küp küp doğrayın. Tencerede yağı ısıttıktan sonra soğanları ekleyin ve kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulduktan sonra doğradığınız mantarları da ilave edin. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri rendeleyin. Mantarlar suyunu bırakıp çektiğinde önce salçayı sonra domatesleri ekleyin.

Biraz karıştırdıktan sonra haşlanmış nohutları da ekleyin. Yemeğin üzerini bir parmak kadar geçecek şekilde su ilave edin. Suyu ekledikten sonra tuzu ve karabiberi de ekleyin. Dilerseniz kırmızı biber de ekleyebilirsiniz. Tencerenin kapağını kapattıktan sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın. Nohutlar ve mantar piştikten sonra  yemeğinizi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…