Pilav Yaparken Sakın Bu Hatalara Düşmeyin! Tane Tane Olacak Pilavı Bile Bozuyor, Bakın Pilav Pişirmenin Can Alıcı Noktası Ne?

Pilav en sık yapılan yemek türlerinden. Her ne kadar kolay gibi görülse de pilavı tane tane yapmak marifet ister. Bu tamamen pirinç konusunda gösterdiğiniz hassasiyete bağlı. İşte pilav yaparken dikkat etmeniz gereken durumlar…

Pilav Yaparken Sakın Bu Hatalara Düşmeyin! Tane Tane Olacak Pilavı Bile Bozuyor, Bakın Pilav Pişirmenin Can Alıcı Noktası Ne?

İyi pirinç iyi bir pilav gibi algılansa da bazı hatalarla iyi iyi pirinç olsa da istenen lezzet yakalanmıyor. İşte pilav yaparken dikkat edilmesi gerekenler...

1. Pilav yapmadan önce pirincinizi soğuk su altında birkaç kez durulayın. Pirinç suyu duru hâle gelene kadar bu işleme devam edin. Böylece pirinci pişirildiğinizde daha belirgin taneler elde edersiniz ve bitmiş pirinciniz daha az topaklanır.

2. Durulama işlemini risotto pirinci için yapmayın. Risotto tariflerinin çoğu, yemeğinizi güzel ve kremsi hale getirmek için bu fazla nişastaya bağlıdır.

3. Pirinci pişirmeden önce ıslatın. Bu pişirme süresini kısaltır.

4. Kahverengi pirinçler, beyaz pirinçlerden daha uzun pişirme süreleri gerektirir, çünkü pirinç tanesinin kepek kısmını da pişirmeniz gerekir.

5. Basmati ve yasemin gibi aromatik pirinçlerde, iyi bir ön ıslatma, diğer pirinç türlerine göre daha da önemlidir. Pişirme bu aromaları yok eder, ancak önceden ıslatma, pişirme sürelerini kısaltmaya ve bu çekici kokuları korumaya yardımcı olur.