Puf puf kabaran bu köfte ile akşam yemeklerinin kraliçesi siz olacaksınız!

Pek çok kişinin en sevdiği yemeklerin başında köfte geliyor. Siz bu puf puf kabaran köfte tarifiyle remen akşam yemeklerinin kraliçesi olacaksınız. İşte tüm püf noktalarıyla mükemmel köfte tarifi...

Puf puf kabaran bu köfte ile akşam yemeklerinin kraliçesi siz olacaksınız!

Hemen hemen herkesin severek yiyeceği yemekler arasında köfteler bulunuyor. Birazdan sizinle paylaşacağımız sodalı köfte tarifini hazırlamak yalnızca 35 dakikanızı alacak. Ayrıca Karar gazetesinde yer alan tarifin detaylarına göre, bu sürenin 15 dakikalık kısmı hazırlık aşaması olarak belirtilirken, 20 dakikalık kısmı da pişirme olarak belirtiliyor. 

Peki mükemmel sodalı köfte nasıl yapılır? İşte size tam kıvamında sodalı köfte tarifi...

Verilen detaylara göre, mangal tadında bir köfte yapmak isteyenler için sodalı köfte tarifi vazgeçilmezler arasında yer alıyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre isterseniz fırında, isterseniz tavada isterseniz de airfry'da pişirebileceğiniz bu köfte tarifi sizi akşam yemeklerinin kraliçesi yapacak.


SODALI KÖFTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER


- Yarım paket kabartma tozu
- 1 adet soğan
- 3-4 adet domates
- Sıvı yağ
- 500 gram kıyma
- 1 çay bardağı ekmek içi veya galeta unu
- 4-5 adet biber
- Tuz
- 1 çay bardağı maden suyu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı köfte baharatı

SODALI KÖFTE NASIL YAPILIR?

Öncelikle kıymamızı bir kaba alalım ve kıymamızın içerisinde 1 adet rendelenmiş fazla suyu sıkılmış soğanımızı, ekmek içimizi ya da galeta unumuzu, baharatlarımızı, kabartma tozumuzu ve maden suyumuzu ekleyelim.

Akabinde güzelce yoğuralım ve en az 2 saat kadar eğer zamanımız varsa da tam 1 gece dolapta dinlendirelim.

Daha sonra cevizden büyük parçalar koparıp şekil verelim ve yağlı kağıt serilmiş tepsimize alalım. Akabinde köftelerimizin yanına biber ve domateslerimizi bırakalım. Sebzelerimizin üzerine çok az yağ sürmeyi sakın unutmayalım.

Daha sonra 200 derece fırında bir tarafı kızardığında köftelerimizi çevirelim ve kızarıncaya kadar pişirelim. İşte sizi akşam yemeklerinin kraliçesi yapacak olan sodalı köftemiz hazır. Afiyet olsun.