Puf puf Kabaran Yumuşacık Dokusuyla Leopar keke Bayılacaksınız! Leopar Kek Nasıl Pişirilir?

Görüntüsüyle akıllara yer edinecek gerek beş çayınıza eşlik edecek gerekse günlerinizde farklılık yaratacak leopar kek tarifimiz ile geldik.

Puf puf Kabaran Yumuşacık Dokusuyla Leopar keke Bayılacaksınız!  Leopar Kek Nasıl Pişirilir?

Alışılagelmiş keklerden biraz daha farklı olan leopar kek tarifini siz de gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Puf puf kabaran yumuşacık dokusuyla içerisindeki beneklerle de şık görüntüsü ve lezzetli tadıyla leopar kek tarifimizi sizler de çok beğeneceksiniz.

Pratik hazırlanması ve anne eli değmiş kadar lezzetli olan leopar kek tarifimizi sizlerde sabırsızlık ile yapmak isterseniz sizi daha fazla bekletmeden leopar kek tarifimizin yapılışına geçmek isteriz. İşte leopar kek tarifimizin yapılışı.

Leopar Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un(biz toplam da 2 su bardağı un kullandık)

Leopar Kek Tarifi İçin Yapılışı

Kek hamurumuz için iki yumurta ve şekeri bir derin kaba alıp köpük köpük olana kadar iyice çırpalım. Burada kekinizi ne kadar çok çırparsanız o kadar güzel kabaracaktır. Özellikle köpük köpük olmasına dikkat etmeniz gerek. Ardından süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve ardından unu da ekleyerek tekrar beş dakika kadar çırpmaya devam edelim.  Şimdi iki tane kase alıp birine beş yemek kaşığı diğerine de beş yemek kaşığı olacak şekilde kek hamurundan aktaralım.

İlk kaba 1 tatlı kaşığı kadar kakao ekleyip hamuru karıştıralım diğer kaba ise aynı şekilde 1 tatlı kaşığı kakaoyu ekleyip karıştıralım. Koyu renk hamurumuza 1 yemek kaşığı süt ilave edelim. Sade kek hamurumuza ise 2,5 yemek kaşığı un ilave edip güzelce karıştıralım. Burada dikkat etmeniz gereken konu hamurların kıvamları birbirlerine eşit olması gerekir. Hazırladığımız kek hamurunu ayrı ayrı kilitli poşetlere aktaralım. Uç kısımlarını makas yardımı ile keselim. Kabımızın tabanına sade hamurdan dökerek yayalım üzerine koyu kakaolu kek hamuru ile iki tane çizgi yapalım. Hamurumuz bitinceye kadar benzer şekilde çizgiler oluşturalım. Önceden ısıtmış olduğumuz fırında kontrollü bir şekilde 170 derecede kekimizi pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun.