Sağlıklı Beslenenlerin Yemeği Brokoli! Brokoli Yemeği Malzemeleri Neler?

Pek çoğunuz brokoliyi sevmese de sağlıklı bir besin olduğu için tüketmeye gayret ediyor. Sofralarınızda brokoliye yer vermek istiyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz. İşte sağlıklı beslenenlerin vazgeçemediği besleyici ve lezzetli brokoli yemeğinin tarifi…

Sağlıklı Beslenenlerin Yemeği Brokoli! Brokoli Yemeği Malzemeleri Neler?

Brokoli sağlıklı bir sebze olsa da sofralarda hak ettiği değeri göremiyor. Eğer sizler de brokoli yemek istiyorsanız fakat bir türlü yiyemiyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz. Çeşitli sebzelerle ve baharatlarla hazırlayacağınız brokoli yemeğine sofralarınızda sıklıkla yer vermiş olacaksınız. Brokoli yemeği malzemeleri neler, brokoli yemeği nasıl yapılır? İşte sizin için pratik brokoli yemeği tarifi.

Brokoli Yemeği Malzemeleri 

Brokoli yemeği yapmak istiyorsanız öncelikle taze brokolilere ihtiyacınız var. Yemek yapmak için fazla vaktiniz yoksa sadece yarım saatte bu lezzetli yemeği hazırlayabilirsiniz. Aşağıdaki ölçülerle ortalama 8 kişilik brokoli yemeği hazırlamış olursunuz. 15 dakikada hazırlayacağınız malzemeleri pişirme süresi ise 20 dakika sürecektir. Peki, brokoli yemeği malzemeleri neler?

  • 1 adet brokoli (küçük olmamalı)
  • 2 adet orta boy soğan 
  • 2 adet orta boy patates 
  • 2 adet orta boy havuç 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (sıvı yağ kullanılabilir)
  • 1 yemek kaşığı biber ya da domates salçası (karışık olabilir)
  • 1 çay kaşığı kuru nane 
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz 
  • İsteğe göre karabiber, kimyon, kırmızı biber 

Brokoli Yemeği Nasıl Yapılır? 

Brokoli yemeği malzemeleri neler? Brokoli yemeği nasıl yapılır? Brokoli yemeği yapmak istiyorsanız sebzelerden ve baharatlardan faydalanabilirsiniz. Kullanacağınız sebze ve baharatlar sayesinde yemeğin lezzetini arttırmış olursunuz.

Brokoli yemeği için öncelikle zeytinyağını tencereye alın ve kızdırın. Kızdırdığınız yağın içerisine küp küp doğradığınız soğanları ilave edin. Soğanları kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulduktan sonra halha halka doğradığınız havuçları tencereye alın. Patatesleri küçük olmayacak küpler halinde doğrayın ve havuçlarla birlikte tencereye alın. Tüm sebzeleri birkaç dakika kavurun. Ardından salçayı ve baharatları ilave edin. Salçayı kavurmaya devam edin. Salçalar kavrulduktan sonra sıcak suyu ilave edin. Sıcak suyun tüm malzemeleri geçmesi gerekmekte...

Su miktarını malzemelere göre ayarlayabilirsiniz. Tuzu ayarladıktan sonra yemeğinizi 10 dakika kadar kaynatın. 10 dakika sonra yıkadığınız ve küçük parçalar halinde doğradığınız brokolileri tencereye ilave edin. 10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Brokoli ve sebzeler piştikten sonra yemeğinizi 2 - 3 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…