Sağlıklı ve Besleyici Sebzeli Çorba! Sebzeli Çorbada Hangi Sebzeler Kullanılır?

Sofralarınızda sıklıkla yer verdiğiniz çorbalar arasında sebzeli çorba da yerini alıyor. Çeşitli sebzelerle hazırlayacağınız çorbayı hem çocuklarınız için hem de misafirleriniz için servis edebilirsiniz. İşte malzemeleriyle sebzeli çorba tarifi…

Sağlıklı ve Besleyici Sebzeli Çorba! Sebzeli Çorbada Hangi Sebzeler Kullanılır?

Sebzeli çorbanın içerisinde farklı sebzeler kullanılıyor. Çeşitli sebzelerle hazırlanan bu çorba hem sağlıklı hem de doyurucu olmasıyla tercih ediliyor. Özellikle kış aylarında tercih edilen sebzeli çorbanın malzemelerini değiştirerek kendi damak tadınıza uygun çorba yapabilirsiniz. Sebzeli çorbada hangi sebzeler kullanılır, çorba nasıl yapılır? İşte pratik tarifi…

Sebzeli Çorba Malzemeleri

Sebzeli çorbada hangi sebzeler kullanılır? Bu tarifte verilen sebzeleri kullanmak istemiyorsanız ya da farklı sebzeler de kullanmak istiyorsanız tarifte değişiklik yapabilirsiniz. Ortalama 4 kişilik sebzeli çorba için gerekli malzemeler:

  • 2 adet büyük boy havuç 
  • 2 adet büyük boy kabak 
  • 2 adet büyük boy yeşil biber (kırmızı da olabilir)
  • Çeyrek karnabahar 
  • 3 yemek kaşığı un 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ
  • 5 su bardağı sıcak tavuk suyu (yoksa kaynamış normal su kullanılabilir)
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı kuru nane 
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber 

Sebzeli Çorba Tarifi

Sebzeli çorbada hangi sebzeler kullanılır, çorba nasıl yapılır? Sebzeli çorbada kullanılan sebzelerde değişiklik yapabilirsiniz. Örneğin karnabahar yerine patates kullanabilirsiniz. Yukarıda verilen tarif için öncelikle havuçları ve kabakları yıkayıp rendeleyin. Ardından biberleri ince ince doğrayın. Yağınızı tencerede alın ve ısıtın.

Isınan yağın içerisine unu ilave edin ve kavurun. Kavrulan unun üzerine sebzeleri ekleyin. Sebzeleri ekledikten sonra birkaç defa karıştırın ve suyunu ilave edin. Çorbanın suyunu ilave ederken yavaş yavaş ekleyin. Bu aşamada tencereyi sürekli karıştırın. Böylelikle un topaklanmaz. Suyunu ilave ettikten sonra ortalama 15 dakika kadar orta ateşte çorbayı kaynatın.

Tuzu ve baharatları ekleyin. Eğer kıvamında ve pürüzsüz bir çorba istiyorsanız blender yardımıyla çorbanızdaki sebzeleri ezin. Böylelikle daha kıvamında ve pürüzsüz bir çorba hazırlamış olursunuz. Çorbanız artık servis için hazır. Çorbanızın üzerine sıvı yağ ve nane ile yeniden sos yapabilir, kızarmış ekmek küpleriyle çorbanızı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…