Sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir? Sahurda en çok ne tüketilmeli?

Mübarek ayların başlangıcı ile yaşam tarzlarımız da yemek alışkanlıklarımız da değişmeye başladı. Peki Sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir? Sahurda en çok ne tüketilmeli?

Sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir? Sahurda en çok ne tüketilmeli?

Ramazan ayında uzmanlara en çok sorulardan biri Sahurda tok tutan yyecekler nelerdir? Sahurda en çok ne tüketilmeli? Sonuçta sahurda tüketilen besinlerle gün boyu idare etmemiz gerekiyor ve bunun için de bizi en çok tok tutan besinler olması gerekiyor. 

Sizler için sahurda tok tutan besinleri derledik. Uzun saatler aç kalan bedenimizi ramazan ayında olabildiğinde hafif ama doyurucu ürünlerle beslemeliyiz ki dengeyi yakalayabilelim. 

Oruç tuttuğumuz süre boyunca aç kaldığımız için vücudumuz vitamin ve minerallere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyor. Takviyelerii doğru alırsak çok kolay bir Ramazan geçireceğinizi biliyor muydunuz?

Sahurda ve iftarda biraz sonra bahsedeceğimiz bu basit kurallara uyarsanız çok kolay bir ramazan geçireceksiniz. Sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir? Sahurda en çok ne tüketilmeli?

Sahurda süt, yoğurt, peynir, yumurta, tam tahıllı ekmekler gibi besinlerden oluşan hafif bir kahvaltı sizi gün boyu tok tutmaya yetecektir. Bunlara ek olarak sahurda çorba, zeytinyağlı yemekler, yoğurt ve salata tükeebilirsiniz.

Özellikle sahr zamanlarında kuru fasulye, nohut, mercimek, bulgur pilavı gibi yemekleri tüketmesi; aşırı yağlı, tuzlu ve ağır yemekler ile hamur işlerinden uzak durulması gerekmektedir.

Oruç tutanlar sıvı tüketimine dikkat etmeli

Su hayattaki belki de en önemli besin kaynağımızdır. Vücudumuzun zinde kalabilmesi için sıvı tüketimi çok önemlidir. Günde en az 2-3 litre su içmeye ve bununla birlikte başka türlü sıvılar da tüketmeye özen gösterebilirsiniz. 

Oruç tutarken bu beslenme önerilerine dikkat!

  • Oruç tuttuğunuz zaman zarfında yeterli ve düzenli beslenmek çok önemlidir. 
  • Tek seferde koca bir porsiyon tüketmek yerine aralıklı ve küçük porsiyonlar tüketebilirsiniz. İftar ve sahur arasında ne kadar aralıklı küçük porsiyon tüketirseniz sizin için o kadae iyi olacaktır. 
  • Yeterli çiğnemek deçok önemli. Yemeklerinizi hızlı yemekten kaçınmalısınız. 
  • Sahurda süt, yoğurt, peynir, yumurta, tam tahıllı ekmekler gibi yiyeceklerden oluşan hafif bir kahvaltı sizin için en iyisi olacaktır. 
  • İftarda ise önce hafif kahvaltılıklar ile başlayıp sonrasında çorba içtikten sonra et ve sebze yemeklerine geçiş yapmanız daha uygun olacaktır. 
  • Örneğin pirinç pilavı yerine bulgur pilavı tüketmeniz daha sağlıklı olacaktır. Aynı şekilde kepekli ekmek ve kepekli makarna tüketimi de çok önemlidir. 

Sahurda ceviz ve badem gibi yiyecekler tüketmeye özen gösterin. İftarda ise sütlü tatlıları tercih edebilirsiniz.