Sararan beyaz çamaşırların kar gibi yapmanın sırrı açıklandı! Deterjan gözüne bir damla eklemeniz yeterli!

Çabuk leke tutmalarıyla bilinen beyaz çamaşırlar özellikle çok fazla kullanıldığı zaman sararıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre beyazları ilk günkü haline döndürmek ise oldukça basit...

Sararan beyaz çamaşırların kar gibi yapmanın sırrı açıklandı! Deterjan gözüne bir damla eklemeniz yeterli!

Çabuk kirlenmeleriyle bilinen beyaz çamaşırların kullandıkça sararması kaçınılmaz durumlar arasında yer alıyor. Fakat bunu düzeltmek imkansız da değil. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere çamaşır yıkarken uygulayacağınız birkaç pratik yöntemle beyazlarınız resmen kar gibi olacak.

Karar'da yer alan habere göre, çamaşırların sararmasını en çok deterjan kalıntısı, su kalitesi ve aşırı deterjan kullanımı gibi detaylar etkiliyor. Yalnız sadece birkaç doğal karışımla bu sorunu çözebilirsiniz.

SADECE BİR DAMLA YETERLİ

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, grileşen veya sararan çamaşırlarınızı evde hazırlayacağınız bir karışım ile kar beyaz yapmanız mümkün. Bunun için gerekli olan malzemeler çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, bu karışımı hazırlamak için 2 litre kadar suyu kaynatın ve içine 3 limon suyu ekleyin. Daha sonra 1 çay kaşığı tuz ve bir miktar çamaşır deterjanı ekleyip güzelce karıştırın.

Daha sonra hazırlamış olduğunuz karışımın içine sararma veya grileşme olan çamaşırlarınızı koyun ve 40 dakika kadar bekletin. Akabinde bekletme aşamasından sonra çamaşırlarınızı her zaman olduğu gibi makinede yıkayın. Çamaşırlarınızı makineden çıkardığınızda kar gibi olduğunu göreceksiniz.