Ustalar işin sırrını az önce açıkladı! Meğer keki, böreği, poğaçayı hep yanlış pişirmişiz!

Hem kahvaltıların hem de beş çaylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan kek, turta ve hamur işlerini aslında hepimiz yanlış pişiriyormuşuz. Ustalar işin sırrını az önce açıkladı, hemen siz de bakın...

Ustalar işin sırrını az önce açıkladı! Meğer keki, böreği, poğaçayı hep yanlış pişirmişiz!

Hem kahvaltıların hem de beş çaylarının vazgeçilmezleri arasında yer alan kek, börek, börek gibi tatlı ve tuzlu hamur işleri Türk mutfağının önde gelenleri arasında başı çekiyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, fakat pek çok kişi bu lezzetli yiyecekleri pişirirken yanlış yöntem kullanıyor. Biz de bugünkü yazımızda sizinle ustaların sır gibi sakladığı pişirme detaylarını paylaşacağız 


PASTA NESIL PİŞİRİLİR?


Kekler adeta beş çaylarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Peki kek yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiği ile ilgili detayları biliyor musunuz? Gaziantep Doğuş gazetesinin aktardığı detaylara göre, öncelikle kek hamurunun homojen olması için malzemeleri oda sıcaklığında bekletmeniz gerekiyor. Ayrıca yine verilen bilgilere göre, unun elenmesi de keki kabartan detaylar arasında yer alıyor.

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre, kekinizi fırına koymadan önce fırınınızın sıcaklığının doğru bir şekilde ayarlandığından emin olmanız gerekiyor. Kekiniz pişerken sakın fırınınızkapağını açmayın yoksa kekiniz çökebilir. Yine verilen bilgilere göre, kekinizin pişip pişmediğini kontrol etmek amacıyla mutlaka bir kürdan yardımıyla test edin. Pişirmiş olduğunuz kekin ortasına kürdan batırın ve eğer kürdanı çıkardığınızda hamur kalmamışsa kekiniz pişmiş demektir.

BÖREK YAPARKEN BUNLARA DİKKAT

Yine paylaşılan bilgilere göre, börek yaparken en önemli unsurlardan bir tanesi hamuru ince bir olarak açmak. Verilen detaylara göre, hamur incelticisini yuvarlamak hamur işine lezzet katarak pişirme süresini de kısaltır.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre böreğin içine çok fazla iç malzeme eklemeyin, böreğinizi fırına koymadan önce yumurta sarısı ile kaplayın.

PASTA YAPMANIN PÜF NOKTALARI NEDİR?

Aktarılan bilgilere göre, eğer bir kekin güzel bir şekilde pişmesini istiyorsanız öncelikl fırın sıcaklığının doğru bir biçimde ayarlanması gereklidir. Yine verilen detaylara göre, ayrıca kek hamurunun homojen bir kıvama gelinceye kadar iyice çırpılması gerekir. Eğer kekinizi yaparken, hamuruna  kabartma tozu eklediyseniz, pişirmeden önce birkaç dakika bekletin ve daha sonra ise hamuru hemen fırına koyun.

Ayrıca kekinizi fırına koymadan önce kek kalıbını mutlaka yağlayın. Verilen bir detaya göre de kek kalıbının boyutu da oldukça önem taşıyor. Eğer kalıbınız kekinizden daha büyükse ne yazık ki kekiniz kabarmayabilir.

BÖREK YAPARKEN BUNLARA DİKKAT

Birazdan sizinle böreklerinizin bozulmasını önlemek için bilinen ipuçlarını paylaşacağız.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre pastacılık çabuk bozulan bir hamur işi türü olarak bilinir. Fakat hamur işlerinin bozulmasını önlemenin de bazı yolları bulunuyor. 

Donutların bozulmasını önlemek için siz de bunları yapabilirsiniz.

1. Hamurunuzu mutlaka hava almayacak biçimde saklayın

Öncelikle ruloları hava geçirmez bir şekilde tutmak bozulmalarını önlemeye oldukça yardımcı olacaktır. Ayrıca hamuru hava geçirmez bir kapta ya da torbada da saklayabilirsiniz.

2. Hamur işlerinin yeri buzdolabı

Yine paylaşşılan bilgilere göre, donutları buzdolabında saklamak bozulmalarını önlemek için oldukça önemlidir. Ayrıca yine verilen bilgilere göre, böreği de hava almayan bir kapta, poşette ya da buzdolabında saklayabilirsiniz.

3. Dondurulmuş ekmekte buna dikkat

Verilen bilgilere göre, siz de ekmeği dondurarak bozulmasını engelleyebilirsiniz. 


4. Taze malzemeler kullanmaya dikkat edin

Yine verilen detaylara göre, ürünlerinizde aaze malzemeler kullanmak, bunların daha uzun zaman taze kalmasını sağlar. Ayrıca taze un, taze maya, taze peynir gibi malzemelere de dikkat etmeniz gerekiyor. 

5. Böreğinizi sakın fırından çıkarmayın

Aktarılan bilgilere göre, böreğinizi fırından çıkardıktan hemen sonra yemeye dikkat edin. Yine verilen detaylara göre, ekmek fırından çıktığında soğuma ve bozulma ihtimalleri daha yüksektirdi.

Sizinle paylaştığımız bu yöntemlerle hamur işlerinin bozulmasını önleyebilir ve kek, pasta, poğaça böreklerinizin daha uzun süre taze kalmasını da sağlayabilirsiniz.