Üzüm hoşafını bir de böyle deneyin! Bu tarifin farkını göreceksiniz!

Sağlıklı beslenmek açısından dışardan alınan meyve suları yerine evde meyve sularımızı kendimiz yaparsak vücudumuza çok daha iyi bakmış oluruz. Basit ama bir o kadar leziz mi leziz üzüm hoşafını bir de bu tarif ile deneyin.

Üzüm hoşafını bir de böyle deneyin! Bu tarifin farkını göreceksiniz!

Üzüm hoşafını kim sevmez ki. Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan kompostu ve hoşaflar aslında sağlıklı yaşayabilmemiz için sürekli tüketilmesi gereken besinlerin başında geliyor ancak herkes işin kolayına kaçıp hazır meyve suları tüketiyor. Bu tarifi deneyen iddiaediyoruz ki bir daha hazır meyve suyu almayacak. 

Özellikle ramazanda sofrada bulunması gereken üzüm hoşafı hem vüccudun su ihtiyacını karşılar hem de yemeğin yanında hafif aroması ile ağızlarda şenlik bırakır. Şimdi geçelim Üzüm hoşafı tarifimize. 

Tarihi çok öncesine dayanan hoşaf ve kompostularımızı yeniden tüketimini arttırmamız gerekiyor bunun için de aslında her iş beyinde bitiyor. Yapımı da oldukça kolay olan Üzüm hoşafı için öncelikle bu malzemelerimizin olması gerekiyor.

Üzüm hoşafı için gerekli malzemeler!

2 su bardağı sarı çekirdeksiz kuru üzüm
5 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker

Üzüm hoşafı tarifi!

  • Öncelikle üzümlerin çekirdeklerini çıkartıyoruz. Bir süre suda bekletiyoruz ve iyice temizlendikten sonra sudan çıkartıp tencereye alıyoruz. 
  • 1 litre suyu üzerine ekledikten sonra harlı ateşte kaynamasısnı bekliyoruz. 
  • Kaynayan hoşafın içine 1 çay bardağı şekerimizi ekledikten sonra ocağın altını kısıyoruz. Kısık ateşte de 5 dakika kadar pişirdikten sonra soğumaya bırakıyruz.
  • Servisi kaselerle yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.