Vücuttaki Yağları Mum Gibi Eritiyor! Her Gün Bir Bardak Tüketenler Ayna Karşısına Geçtiğinde Şok Oluyor

Yüksek oranda lif barındıran ve bağırsakları çalıştıran besinler zayıflamayı kolaylaştırır. Kayısı da bu konuda mucize etkiler sağlar. Yağ depolarını dinamit gibi patlatan kayısı çayı hakkında sizler için araştırma yaptık. İşte vücutta yağ bırakmayan kayısı çayı...

Vücuttaki Yağları Mum Gibi Eritiyor! Her Gün Bir Bardak Tüketenler Ayna Karşısına Geçtiğinde Şok Oluyor

Düzgün bir sindirim sistemi kilo vermeyi kolaylaştırır. Bunun içinde en etkili besin kayısıdır. Doğadaki güçlü lif kaynağı olan kayısı, bağırsakların işlevselliğini düzenler. Öte yandan ise metabolizmayı dengeleyerek yağ depolarının oluşmasını önler. Bu sayede vücut yağ tutmaz bu da kilo vermeyi kolaylaştırır.

Diyet ya da spora gerek kalmadan kilo vermeyi kolaylaştıran kayısı, kış aylarında çay formunda tüketilmesi tavsiye edilir. Çay formundaki kayısılar kurutulduğunda lif bakımından zenginliği 2 katına çıkar.

YAĞLARI YAKAN KAYISI ÇAYI NASIL YAPILIR?

Dışarıda hazır olarak satılan kayısı çaylarından daha etkili olan kuru kayısılardır. Doğal yollarla kurutulan kuru kayısılardan 4 tanesini bir su bardağı artıma suyla beraber cezveye koyun. Ortalama 5 dakika kaynatın. 5 dakika ise demlenmesini bekleyin. Akabinde süzerek tüketin.

İçindeki kayısıları da tüketin. Günde bir bardak tüketebilirsiniz. Bu sayede metabolizmanız dengelenir. Ancak hamileler tüketmeden önce uzmanlarına danışması lazım. Aksi halde kayısı güçlü bir toksin atıcıdır. Bu gebeliği tehlikeye atabilir.

KAYISI ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

Düzenli tüketildiğinde kabızlık sorununu ortadan kaldırır.

Aç karnına tüketildiğinde vücuttaki besin enzimlerini kontrol ederek yağ depolarının oluşumunu engeller.

Besinlerden kaynaklı biriken ödem ve toksinleri hızla atar.

Vücudun ısı dengesini korur.

Demir emilimini kolaylaştırarak kansızlığın önüne geçer.