Yapımının ne kadar kolay olduğunu öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız! İşte şeflerin her yemeğinde olan yeşil yağ tarifi!

Yapımının ne kadar kolay olduğunu öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız! İşte şeflerin her yemeğinde olan yeşil yağ tarifi!

Şeflerin her yemeğinde kullandığı yeşil yağın yapımının ne kadar kolay olduğunu öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız. İşte yeşil yağ tarifi...

Ünlü şeflerin hemen hemen her tabağında kullandığı yeşil yağın nasıl yapıldığı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, pek çok kişi tarafından araştırılan yeşil yağı yapmak aslında sadece 20 dakikanızı alıyor. 

Karar gazetesinde yer alan tarife göre, şef tabaklarında sık sık karşımıza çıkan yeşil yağ yapımı pek çok kişi tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yapmış olduğunuz yemeklere son bir dokunuş olarak yeşil yağ eklersseniz, sizin yemekleriniz de dillere destan olabiliyor.

Ayrıca yine verilen bilgilere göre, hem görsel bir şölen hem de lezzet patlaması yaşatacak olan söz konusu bu ürün sizin de vazgeçilmezleriniz arasında yer alabilir.


YEŞİL YAĞ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

2su bardağı sıvı yağ
3 sap taze soğan(sadece yeşil kısmı)
Yarım demet maydanoz
Çeyrek demetdereotu
Çeyrek demet taze nane

YEŞİL YAĞ NASIL YAPILIR? İŞTE SADECE 20 DAKİKADA YEŞİL YAĞ YAPIMI

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yeşil yağ yapabilmek için öncelikle yeşillikleri ayıklayalım. Akabinde yıkamış olduğumuz yeşillikleri iyice kurutalım ve daha sonra kalın gövdelerinden de ayırınız.

Ardından pek çok yemeğimizin havasını değiştirecek olan bu yağın daha aromalı olması için fesleğen, kekik ve biberiye gibi yüksek aromalı ürünler kullanalım.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, yeşil yapraklı ürünleri ve taze soğanların saplarını derin bir kase içine alalım ve üzerine biraz da sıvı yağ ilave edelim.

Akabinde tüm ürünlerimizi pürüzsüz bir kıvam alana dek blenderdan geçirelim. Elde etmiş olduğumuz bu karışımı bir sos tavamızın içine alalım ve kısık ateşte 20 - 30 dakika kadar kaynatalım.

Daha sonra ise yağın üzerinde bulunan kabarcıklar bitene kadar kaynatma işlemimizi yapalım. Akabinde sıcak karışımı süzgeçten geçirelim ve oda sıcaklığında bir süre bekletelim.

Hazırlamış olduğumuz bu yağ karışımını sürekli karıştıralım. Yağımız böylece çok daha parlak olacak. 

Hazırlamış olduğumuz yağ karışımını cam bir kabın içine alalım. Yağımızı karanlık ve serin bir ortamda tam tamına 2 ay boyunca saklayabiliriz.

Yine paylaşılan bilgilere göre elde etmiş olduğumuz yeşil yağı pizza, salata, pilav ve makarna gibi tüm yemeklerde de rahatlıkla kullanabiliriz. Afiyet olsun.