Yorganlardaki Sarı Lekeleri Yok Edip Bembeyaz Yapıyor! İşte Kuru Temizlemecilerin Kullandığı Yorgan Temizleme Formülü

Uyurken yaşanan terleme ya da odadaki nem rutubete bağlı yorgan yastıklarda sarı lekeler oluşur. Bu sarı lekeler hem görüntüyü bozar hem de kirli olduklarını kanıtlar. Elyaf yorganlarda bu daha sık görülür. Peki elyaf yorgandaki sarı lekeler nasıl çıkartılır? İşte cevabı...

Yorganlardaki Sarı Lekeleri Yok Edip Bembeyaz Yapıyor! İşte Kuru Temizlemecilerin Kullandığı Yorgan Temizleme Formülü

Ev temizliğinde en püf noktaların başında gelen yatak, yorgan ve yastık gelir. Sık sık kullandığımız bu eşyaları yeteri kadar temizlemediğimizde bazı hastalıklar tetiklenir. Bunların kirli olduğunu gösteren en baskın durum ise sarı lekelerdir.

Uyurken terleme, oda içindeki neme bağlı rutubet sarı lekelere neden olur. Bu da zamanla yorganlarda akarları artırır. Akarlar ev içindeki mikroplardır. Solunum yoluyla vücuda veya cilde bulaşır hastalıklara neden olur.

ELYAF YORGANDAKİ SARI LEKELER NASIL ÇIKARTILIR?

Yorganların ilk günkü gibi tertemiz olmasını istiyorsanız. Aşağıdaki uygulamalar tam size göre;

1. Kocaman bir leğenin içine elyaf yorganı yerleştirin. İçine sıcak su doldurup beyaz sabunla sarı lekelerin olduğu yerleri çitileyin. Arından ayaklarınızda çitilediğiniz yerleri bastırın. Üzerine biraz beyaz sirke dökün ayaklarınızla çitilemeye devam edin. Arından soğuk su döküp bir plastik sandalyenin üzerine alın süzülmesini bekleyin.

2. Elyaf yorganı üzerine bulaşık parlatıcısı dökün. Yorganı ayaklarınızla çitilerken ılık su dökün. Suyu döktükçe çitilemeye devam edin. Akabinde durulayıp suyunun boşalması için bir yere bırakın.

3. Tuz ya da soda tozu elyaf yorgan yıkamada oldukça etkilidir. Elyaf içindeki pamuğa zarar vermeden yıkanmasını sağlar. Soda elyaf pamuğuna yerleşmiş akarları temizler.