Yufkasız börek olur mu demeden hemen bu tarife bakın! Hem pratik hem de lezzetli!

Yufkasız börek olur mu diyenler bu tarifimiz tam da sizin için. İşte hem zahmetsiz hem de lezzetli yufkasız börek tarifi...

Yufkasız börek olur mu demeden hemen bu tarife bakın! Hem pratik hem de lezzetli!

Yufkasız börek mi olur diyenler birazdan sizinle paylaşacağımız tarif hem pratik hem de çok lezzetli.

Sizinle paylaşacağımız bu tarif misafirlerinizi ya da ailenizi mutlu etmek için ideal seçenekler arasında yer alıyor.

Karar gazetesinde yer alan detaylara göre, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan börek, hem çay saatlerimizi hem de kahvaltılarımızı süslüyor. Fakat bazen hazır yufka bulamayabilirsiniz ya da elinizde yufka açmak vakit alabilir. İşte tam da bu noktada, yufkasız pratik börek tarifini sizinle paylaşacağız.  Ayrıca yine verilen detaylara göre, bu tarifle hem zamandan tasarruf edecek hem de damakları şenlendireceksiniz.

YUFKASIZ BÖREK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Yeteri kadar un
1 büyük çay bardağı süt
1 çay bardağı kadar peynir
Yarım çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı su
1 adet yumurta
Az sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kızartmak için;
1 tatlı kaşığı tereyağı


YUFKASIZ BÖREK NASIL YAPILIR?

Öncelikle peynir ve un hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisine alalım ve güzelce çırpalım. Daha sonra peyniri çatalla ezelim onu da ekleyelim. Ardından yavaş yavaş unu ilave ederek çırpalım.

Daha sonra tavamızı yağlayalım, biraz sıvı 1 tatlı kaşığı tereyağı ile tavamız kızdığı zaman hamurumuzu tavaya dökelim, her yere eşit bir şekilde yayalım.

Ardından tavamızın kapağını kapatarak orta ateşte pişirelim, altı pişince de spatulayla ters çevirelim o yüzünü de güzelce kızartalım. İşte yufkasız böreğimiz hazır. Afiyet olsun.