Ailesini Seven Bunu Yapmasın! Evde Çamaşır Kurutanlara Uzmanlardan Uyarı: Bu Sorunlara Neden Oluyor

Kış aylarında kurutma alanı olmayan kişiler genellikle ev içinde bu sorunu çözüyor. Ancak uzmanlar ev içinde çamaşır kurutanları uyardı. Dikkat edilmesi gereken kurallar sayıldı. Peki evde çamaşır kuruturken nelere dikkat edilmeli? İşte yanıtı...

Ailesini Seven Bunu Yapmasın! Evde Çamaşır Kurutanlara Uzmanlardan Uyarı: Bu Sorunlara Neden Oluyor

Balkonu olmayan ya da yağmur ve kar kışta dışarıda kıyafet kurutmak neredeyse imkansız hale gelir. Eskilerde soğuk havalarda kıyafetleri kurutmak için odun sobaları kullanılırdı. Şimdilerde ise evin bir köşesine açılan çamaşır askısıyla aynı işlev yapılmaya başlandı. Ancak uzmanlar ev içinde kurutulan çamaşırlar hakkında uyarılarda bulundu.

EVDE ÇAMAŞIR KURUTANLAR DİKKAT!

Uzun süre evde kurutulan kıyafetler solunum yolu hastalıklarına neden olur. Havada asılı kalan deterjan kimyasalları ev içindeki nem oranını artırır. O hava yoluyla solunum yollarına kimyasal maddeler yerleşir. Mukozları artırarak tıkanmaya neden olur. Bu da zamanla akciğerlerin işlevselliğini bitirir.

PEKİ EVDE ÇAMAŞIR KURUTURKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

* Öncelikle uyuduğunuz yere kesinlikle kıyafet kurutmayın. Evde kullanmadığınız bir oda ya da banyoya çamaşır askısını açın ve kıyafetleri serin. Ertesi gün ise evi havalandırın.

* Kıyafetleri makinenin tam kurutmasını sağlayın. Bu yüzden makineyi ne çok doldurun ne de az bırakın. Ortalama olacak şekilde doldurup çalıştırın.

 Yünlü kıyafetleri kesinlikle oturduğunuz ve yattığınız yerde kurutmayın. Havadaki toz ve koku oranını artıran yünlü kıyafetler öksürüğe neden olur.

* Kalorifer peteklerine asılan aparetif askılar alın. Bunlarla hızla kıyafetlerinizi kurutup evi 15 dakika havalandırabilirsiniz.

* Yıkayacağınız kıyafetlerle beraber bir tane havlu atın. Havlular ortamdaki nemi ıslaklığı daha hızlı alır. Bu yüzden diğer kıyafetler daha az ıslak olur.