Silifkeli kadınlar taş gibi yoğurdun sırrını ilk defa açıkladı! Evde yoğurt yapanlar acil bakın!

Evde yoğurt yapanlar aman dikkat... Silifkeli kadınlar taş gibi yoğurdun sırrını ilk defa açıkladı. Acilen bakın...

Silifkeli kadınlar taş gibi yoğurdun sırrını ilk defa açıkladı! Evde yoğurt yapanlar acil bakın!

Eğer siz de marketten yoğurt almak yerine evinizde taş gibi bir yoğurt yapmak istiyorsanız, bu sırlar sayende şahane bir yoğurt ortaya çıkarabilirsiniz.

Karar'da yer alan habere göre, taş kıvamında yoğurt elde etme sanatı, yıllardır Türk mutfağına damgasını vurmuş, köylerdeki hanımların muhafaza ettiği bir geleneğin mirası olarak bilinir. 

Peki taş gibi yoğur nasıl mayalanır? Taş gibi yoğurt mayalamak için nelere dikkat etmek gerekir? Yoğurt kaç saatte mayalanır? Yoğurt mayalarken ilk yapılması gereken şey nedir? İşte konu ile ilgili tüm detaylar...

Yine verilen detaylara göre, söz konusu bu özel teknik sayesinde, yoğurdunuzun dokusu, lezzeti ve sağlıkla ilişkilendirilen özellikleri bir adım ön plana çıkar. Eğer sizin de amacınız taş kıvamında bir yoğurt hazırlamaksa, bu sırlara dikkat...

Mutlaka doğru malzemeleri kullanın: Benzersiz yoğurt yapımı için öncelikle nitelikli süt ve yoğurt tercih etmeniz gerekiyor.  Kullanmış olduğunuz süt pastörize edilmemiş olmalı, yoğurdunuzda da aktif kültürler barındırmalıdır.

TAŞ GİBİ YOĞURT MAYALAMANIN SIRRI

Yoğurt kabınızı önceden hazırlayın: Taş gibi yoğurt hazırlığında kabın seçimi hayati önem taşır. Öncelikle geniş bir cam kap seçmeniz gerekir ve bu kabı da kaynar su ile mükemmel bir şekilde temizlemeniz gerekiyor. 

Yoğurt mayalama süreci: Öncelikle sütünüzü kaynatarak başlayın ve daha sonra da oda sıcaklığına getirin. Bu sütü kabınıza aldıktan sonra mayalanmasını istediğiniz yoğurdu ekleyin ve kapsamlı bir biçimde karıştırın. Daha sonra ise kabınızın üstünü kapatın ve üzerine bir bez yerleştirin ve ardından sonrasında, kabınızı sıcak bir ortama alın.

Yoğurdunuzu mutlaka kontrol edin: Yoğurdunuzun kıvamını belirlemek için aralıklı şekilde kabınızı açın ve bir kaşık yardımıyla kontrollerinizi yapın. Yoğurdunuzun dilediğiniz kıvamda olduğunu görünce inanamayacaksınız.

Taş gibi yoğurdunuzu muhafaza edin: Yoğurdunuz mayalandığında onu soğutucu bir ortama ya da buzdolabına alın ve en az 6 saat boyunca dinlendirin. Böylece yoğurdunuz tam anlamıyla istediğiniz kıvama erişecek.