Bu kurabiyeler doğum günlerinde pastadan bile önce bitiyor!

Birazdan sizinle tarifini paylaşacağımız kurabiyeler doğum günlerinde pastadan bile önce bitiyor. İşte o bereketli kurabiye tarifi...

Bu kurabiyeler doğum günlerinde pastadan bile önce bitiyor!

Hem çay saatlerinin hem de doğum günlerinin vazgeçilmez lezzetleri arasında kurabiyeler yer alıyor. Birazdan sizinle paylaşacağımız bu basit tarifle, siz de ailenize ve sevdiklerinize nefis bir tatlı ikram edebilirsiniz. Karar'da yer alan habere göre, bu kurabienin hem yapımı çok kolay hem de lezzeti mükemmel.

Karar gazetesinde yer alan tarife göre, günün yorgunluğunu atmanın en tatlı yollarından bir tanesi mis gibi kurabiyelerin taptaze kokusuyla dolu bir mutfak olarak belirtiliyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, hindistan cevizli kurabiyeler, her yaştan lezzet tutkununu büyüleyen, kolaylıkla hazırlanabilen ve mükemmel bir tatlı atıştırmalıklar olarak biliniyor.

Birazdan biz de sizinle evinizin mutfağında kolaylıka hazırlayabileceğiniz hindistan cevizli kurabiye tarifi paylaşacağız. İşte doğum günlerinde pastalardan önce biten o kurabiye tarifi...

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ

1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı Hindistan cevizi
2 su bardağı un

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE NASIL YAPILIR? 

Öncelikle fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım ve ısıtmaya başlayalım Ardından fırın tepsimizi yağlayalım ya da pişirme kağıdı serelim.

Akabinde büyük bir karıştırma kabında, oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağımızı ve toz şekerimizi iyice karıştıralım. Bu karışımımız pürüzsüz ve kremsi bir kıvam aldığı zaman vanilya özütümüzü ekleyelim.

Daha sonra ayrı bir kasede un, tuz ve Hindistan cevizini karıştıralım. Akabinde bu kuru malzemeleri, tereyağı karışımına yavaş yavaş ilave ederek birleştirelim ve hamur oluşturana kadar karıştırmayı sürdürelim.

Daha sonra ise hamurumuzu bir tezgah üzerine alalım ve rulo haline getirelim. Akabinde rulomuzu streç filme saralım ve buzdolabımızda en az 30 dakika kadar dinlendirelim. 

En az 30 dakika kadar dinlendirmiş olduğumuzu hamurumuzu çıkartalım ve 1 cm kalınlığında bir yuvarlak şekil vermek amacıyla merdane kullanarak açalım. Daha sonra hamurumuzu yuvarlak kurabiye kalıpları ya da bir bardak yardımıla keselim ve kurabiyelerinizi oluşturalım. Hindistan cevizli kurabiyelerimizi tepsiye aralıklı şekilde yerleştirelim.

Akabinde fırında 12-15 dakika kadar altın rengini alana kadar pişirelim. Sizin de fırınınızın sıcaklığına bağlı şekilde pişirme süresi değişkenlik gösterebilir, işte tam da bu sebeple kurabiyelerinizi yakından takip edin.

Kurabiyelerimizi fırından çıkardıktan sonra, üzerine pudra şekeri serpelim ve tepside soğumaya bırakalım. Ardından ise tel ızgaranın üzerine alarak tamamen soğumalarını bekleyelim. İşte doğum günlerinde pastalardan bile önce biten hindistan cevizli kurabiyelerimiz hazır. Afiyet olsun.