Düşman çatlatan patatesli sufle nasıl yapılır? Bu tarif tam bir karbonhidrat deposu!

Hem büyükler hem de çocuklar tarafından en sevilen karbonhidratlar arasında yer alan patatesli tarifler pek çok kişinin de gözde tarifleri arasında yer alıyor. Peki düşman çatlatan patatesli sufle nasıl yapılır? 

Düşman çatlatan patatesli sufle nasıl yapılır? Bu tarif tam bir karbonhidrat deposu!

Doğadaki en güçlü karbonhidratlar arasında başı çeken patatesi kahvaltı sofralarına farklı lezzetlerle taşımak istiyorsanız bu tarifimiz tam da size göre. 

Hem büyüklerin hem de çocukların severek tükettiği sebzeler arasında yer alan patatesten bu kez de karbonhidrat deposu bir sufle yapalım.

Akşam'da yer alan habere göre, İtalyalıların en çok sevdiği lezzetler arasında yer alan patatesli sufle tarifi adeta düşman çatlatıyor. 

Peki patatesli sufle nasıl yapılır? Patatesli sufle için hangi malzemeler gerekir? İşte tüm detaylarıyla düşman çatlatan patatesli sufle tarifi...


Kahvaltı sofralarının en fazla tercih edilen lezzetleri arasında yer alan patatesi kızartma olarak tüketmekten sıkıldıysanız, bu tarifimiz tam da size göre... 

İtalya mutfağında sıklıkla tüketilen ve tek öğün şeklimde patatesli sufle, tadı ile damaklarda adeta is bırakıyor.

Kahvaltı sofralarınızı zenginleştiren bir lezzet olarak tarihe geçen patates tek bir defada hem vücudun karbonhidrat depolarını doldurur hem de enerjisini yükseltir. Ayrıca patates yediğinizde ekmek tüketme ihtiyacı da  duymazsınız.

DÜŞMAN ÇATLATAN PATATESLİ SUFLE NASIL YAPILIR?


MALZEMELER

-3 adet yumurta
-4 adet orta boy patates
-Bir buçuk yemek kaşığı un
-Beyaz ve kaşar peynir
-Bir çay bardağı süt
-Bir yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Öncelikle patateslerimizi kaynatalım. Daha sonra kabuklarını soyalım ve bir kabın içerisinde ezelim. Püre haline getirdiğimiz patateslerimizin içerisine sütü, unu, tereyağı, beyaz ve kaşar peynirlerini koyalım. Yoğurduktan sonra içerisine yumurtanın sarı kısımlarını ekleyelim..

Pek çok kişinin rahatsız olduğu yumurtanın kokusunun gelmemesi için beyaz kısmını farklı bir kasede blendır yardımıyla çırpalım. Akabinde patates karışımının içine koyalım ve yeniden karıştıralım.

Daha sonra sufle kaplarımızı yağlayalım ve patates karışımlarını içerisine koyalım. Suflelerimizi 170 derecelik fırına koyalım ve 20 dakika sonra çıkartalım. İşte tam bir karbonhidrat deposu olan patatesli suflemiz hazır. Afiyet olsun.